חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: קוטאב Qutab

מאפה אזארי שהפך לפופולארי בהרבה מטבחים באזור הקווקאז ||| נשות אָזֶרְבַּיְיגָ'ן אמונות על הכנת הקוטאב או קוטאפ עם מערוך מיוחד למלאכה ||| אפשר להשתמש בסאג' אבל גם מחבת ביתי יביא לתוצאה נהדרת ||| בצק פשוט עם מילוי כיד המלך זה הסוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קוטאב אזארי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

קוטאב Qutap או Qutab

מאפה אזרביג'אני העשוי מבצק מגולגל דק ונאפה בקצרה על מחבת קמור הוא הסאג'. קוטאב שייך אמנם למטבח האזארי אבל בהמשך הפך פופולרי גם במטבח הדרום קווקזי בכלל ובמטבח היהודי קווקזי בפרט. הקוטאב מיוצר על ידי יצירת בצק מקמח, מים, ביצים ומלח. את הבצק מגלגלים לשכבה עגולה דקה ואמצע כל עיגול מתמלא במלית לפני שהוא מקופל לבסוף לצורת סהר. הקציצות שנוצרו מחולקות משני הצדדים ומוגשות על ידי שפיכת חמאה מעל. בדרך כלל מגישים את הקוטב עם יוגורט עם כוסברה ירוקה, שומר וסומאק.

הנשים באָזֶרְבַּיְיגָ'ן מכינות את הקוטאב בכל מקום- בקרנות הרחוב או במסעדות. בידיהן תמיד נמצא מערוך מיוחד מחודד משני הצדדים והן מרדדות אתו את הבצק כשהבצק מגולגל על המערוך לפני שלב המילוי והאפייה.

ישנן וריאציות רבות של קוטאב: בדרך כלל, דלעת וירק משמשים למילוי אבל ישנם גם גרסאות עם מילוי בשרי quzu qutabı. בטורקיה קוראים למאפה דומה גזלמה  Gözleme

מתכון: קוטאב אזארי

מצרכים (8 פיתות)

לבצק

  • 200 מ"ל מים קרים
  • 1 ביצה טרופה
  • קורט מלח
  • 500 גרם קמח לבן ועוד קמח לרידוד

למילוי ירוק

למילוי גבינות

לסגירה

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים היטב עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע. חשוב שלא יהיה בצק דביק
  2. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים
  3. מרדדים כל כדור לפיתה דקה דקה ועגולה תוך כדי קמוח הבצק ומשטח העבודה
  4. הכנת מילוי הירק: קוצצים דק את כל סוגי העלים שבחרתם
  5. שמים על חצי עיגול בצק בנדיבות
  6. מפזרים מעט סומק על המילוי
  7. שדרוג: אפשר לפזר מעט גבינה בולגרית מגורדת או גבינת צ'רקסית מפוררת
  8. סוגרים על המילוי את החצי השני של עיגול הבצק
  9. מהדקים היטב את הקצוות
  10. הכנת מילוי גבינות: כמו שלבים 4-9 אבל עם גבינה במקום ירק קצוץ
  11. מורחים בשמן זית (או חמאה) את הצד החיצוני של הבצק
  12. מפזרים מעט סומק מלמעלה
  13. שמים על הסאג' או מחבת חמה יבשה (ללא שמן) ואופים עד הזהבה
  14. הופכים לצד השני וממשיכים לאפות עד שזהוב ומוכן

בתיאבון Nuş olsun

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *