עוגה קלה שתפתיעה את האורחים או לקחת במתנה למשפחה או חברים ||| תכינו את העוגה ביום רביעי-חמישי ותהנו ממנה בכל סוף השבוע ||| האפייה מעצימה את טעמי הלימון והתבלינים בצורה טעימה ||| כמו כל עוגת תבלינים, עדיף לאכול אותה לאחר מנוחה של יום ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית אינגליש-קייק קטנה – 10 מנות)
- 200 גרם קמח
- 1 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית הל טחון
- ½ כפית זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון
- ½ כפית מלח
- 250 גרם סוכר
- 1 לימון גדול (או 2 לימונים קטנים)
- 4 ביצים XL, בטמפרטורת החדר
- 120 מ"ל שמנת מתוקה, בטמפרטורת החדר
- 1.5 כפיות תמצית וניל
- 75 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת ומצוננת
לזיגוג
- ⅓ כוס ריבה (אופציונלי)
- ½ כפית מים
אופן הכנה
- נחמם תנור ל- 175 מעלות
- נשמן ונפזר מעט קמח (או סוכר) בתבנית עגולה 20 ס"מ או תבנית אינגליש קייק
- נרפד בנוסף עם נייר אפייה
- בקערה גדולה ערבבו את הקמח, אבקת אפייה, הל, ג'ינג'ר ומלח יחד
- בקערה נפרדת הכניסו את הסוכר, וגרדו את גרידת הלימון (ים) מעל הסוכר
- סחטו את הלימון (ים) לייצור 3 כפות מיץ ומניחים בצד
- בעזרת האצבעות משפשפים את הסוכר והקליפה יחד עד שהתערובת לחה וארומטית
- בזה אחר זה הוסיפו את הביצים תוך ערבוב טוב עם הסוכר אחרי כל אחת מהן
- בקערה שלישית מקציפים בעזרת מטרפה את מיץ הלימון והשמנת מתוקה
- מערבבים בעדינות את החומרים היבשים לתוך בלילת הלימון בשתי פעימות
- מערבבים את התמצית וניל לתוך החמאה המומסת
- מוסיפים ומערבבים את החמאה בהדרגה לבלילה. הבלילה תהיה סמיכה ויהיה לה ברק יפה. מגרדים אותו לתבנית המרופדת
- אופים במשך 70-75 דקות. אם לאחר כשעה העוגה נראית כהה מדי, כסו את פני העוגה בנייר כסף באופן רופף. סיום האפייה הוא כשקיסם שננעץ בלב העוגה יוצא נקי
- מעבירים את העוגה לרשת, ומניחים לנוח 5 דקות
- מפעילים בזהירות סכין קהה בין דפנות העוגה לתבנית והפכו את העוגה על צלחת או משטח הגשה.
- הערה: בשלב זה אפשר לקרר לטמפרטורת החדר או לזגג בעוד העוגה חמה
- הכנת הזיגוג: מביאים לרתיחה את הריבה והמים
- מברישים את הזיגוג על גבי העוגה החמה, ומניחים לו להתייצב למשך שעתיים. הזיגוג יישאר דביק מעט
- כשהעוגה קרירה לחלוטין, עוטפים בניילון לאחסון. אם הוא מזוגג, עוטפים אותו באופן רופף.
בתיאבון