חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת לימון מתובלת

עוגה קלה שתפתיעה את האורחים או לקחת במתנה למשפחה או חברים ||| תכינו את העוגה ביום רביעי-חמישי ותהנו ממנה בכל סוף השבוע ||| האפייה מעצימה את טעמי הלימון והתבלינים בצורה טעימה ||| כמו כל עוגת תבלינים, עדיף לאכול אותה לאחר מנוחה של יום ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת לימון מתובלת (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית אינגליש-קייק קטנה – 10 מנות)

לזיגוג

  • ⅓ כוס ריבה (אופציונלי)
  • ½ כפית מים

אופן הכנה

  1. נחמם תנור ל- 175 מעלות
  2. נשמן ונפזר מעט קמח (או סוכר) בתבנית עגולה 20 ס"מ או תבנית אינגליש קייק
  3. נרפד בנוסף עם נייר אפייה
  4. בקערה גדולה ערבבו את הקמח, אבקת אפייה, הל, ג'ינג'ר ומלח יחד
  5. בקערה נפרדת הכניסו את הסוכר, וגרדו את גרידת הלימון (ים) מעל הסוכר
  6. סחטו את הלימון (ים) לייצור 3 כפות מיץ ומניחים בצד
  7. בעזרת האצבעות משפשפים את הסוכר והקליפה יחד עד שהתערובת לחה וארומטית
  8. בזה אחר זה הוסיפו את הביצים תוך ערבוב טוב עם הסוכר אחרי כל אחת מהן
  9. בקערה שלישית מקציפים בעזרת מטרפה את מיץ הלימון והשמנת מתוקה
  10. מערבבים בעדינות את החומרים היבשים לתוך בלילת הלימון בשתי פעימות
  11. מערבבים את התמצית וניל לתוך החמאה המומסת
  12. מוסיפים ומערבבים את החמאה בהדרגה לבלילה. הבלילה תהיה סמיכה ויהיה לה ברק יפה. מגרדים אותו לתבנית המרופדת
  13. אופים במשך 70-75 דקות. אם לאחר כשעה העוגה נראית כהה מדי, כסו את פני העוגה בנייר כסף באופן רופף. סיום האפייה הוא כשקיסם שננעץ בלב העוגה יוצא נקי
  14. מעבירים את העוגה לרשת, ומניחים לנוח 5 דקות
  15. מפעילים בזהירות סכין קהה בין דפנות העוגה לתבנית והפכו את העוגה על צלחת או משטח הגשה.
  16. הערה: בשלב זה אפשר לקרר לטמפרטורת החדר או לזגג בעוד העוגה חמה
  17. הכנת הזיגוג: מביאים לרתיחה את הריבה והמים
  18. מברישים את הזיגוג על גבי העוגה החמה, ומניחים לו להתייצב למשך שעתיים. הזיגוג יישאר דביק מעט
  19. כשהעוגה קרירה לחלוטין, עוטפים בניילון לאחסון. אם הוא מזוגג, עוטפים אותו באופן רופף.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *