חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: עוגת יונק הדבש Hummingbird cake

עוגה מהאיים הקריביים שהפכה לשם דבר ||| עוגה שנקראת בג'מייקה ע"ש ציפור הדוקטור ובשאר רחבי תבל עוגת יונק הדבש ||| עוגה שהיתה מורשת מקומית והפכה ביובל השנים האחרונות לעוגת שחיתות באמריקה ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת יונק הדבש (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מהי עוגת יונק הדבש

עוגת תבלינים בננה-אננס שמקורה בג'מייקה וקינוח פופולרי בדרום ארצות הברית מאז שנות השבעים של המאה ה-20. המרכיבים כוללים קמח, סוכר, מלח, שמן צמחי, בננה בשלה, אננס, קינמון, אגוזי פקאן, תמצית וניל, ביצים וחומר תפיחה. העוגה מוגשת לעיתים קרובות עם זיגוג של קרם שמנת.

איך הכך התחיל

העוגה נוצרה לראשונה בג'מייקה שם היא נקראת הקינוח עוגת דוקטור ציפור Doctor bird cake

ים, והוא נקרא על שם הציפור הלאומית של ג'מייקה, יונק הדבש Hummingbird שבפי המקומיים נקראת ציפור דוקטור Doctor Bird. בשנת 1968 פרסמה מועצת התיירות בג'מייקה את המתכון לעוגת יונק הדבש, יחד עם מתכונים ג'מייקניים מקומיים אחרים, כחלק מתיק התקשורת שנועד לעודד תיירות אמריקאית מארצות הברית. השיווק הופנה לצרכנים אמריקאים כדי ליצור עניין בביקור באי.

עשור אח"כ התפרסם המתכון בגיליון פברואר 1978 של המגזין Southern Living. המתכון זכה להצלחה בקרב הקוראים וזכה בפרס העוגה המועדפת על הקוראים של אותה השנה ביריד מדינת קנטקי Kentucky State Fair. הפופולריות של המתכון המשיכה כאשר בשנת 1990 הוכרז ע"י המגזין הדרומי כי זה המתכון המבוקש ביותר בתולדות המגזין. בעוגה הדרומית יש בדרך כלל 2-3 שכבות עם אגוזי פקאן או אגוזי מלך, בננות בשלות מרוסקות, אננס כתוש משומר וציפוי גבינת שמנת מתוקה.

ייחודה של עוגת יונק הדבש

עוגת הדבש היא עוגה יוצאת דופן מאוד. בתור התחלה, היא מיוצרת בשמן ולא בחמאה, ומכילה יותר פירות מקמח. התערובת אינה זקוקה לערבוב מסיבי ולעיתים קרובות כוללת תבלינים ואגוזים. בניגוד לשם, אין ציפורים במתכון הספציפי הזה.

יש הטוענים שהעוגה נקראה על שם הציפור מכיוון שהיא מתוקה מספיק כדי למשוך אליה יונקי דבש (שאוכלים רק צוף), בעוד שאחרים אומרים שהפסים הצהובים של בננה הזכירו את נוצות הציפור. כך או כך, ציפור הדוקטור עמדה להמריא.

מתכון: עוגת יונק הדבש מצומצמת

מצרכים (עוגה עגולה 22)

לזיגוג

לציפוי הפריך

אופן הכנה

  1. חממו תנור ל- 180 מעלות
  2. משמנים ומרפדים שתי תבניות עוגה עגולות בקוטר 23 ס"מ.
  3. הקערה גדולה מערבבים את הקמח והקינמון
  4. מוסיפים את הסוכר, אבקת אפייה וקורט מלח ומערבבים
  5. מקלפים את הבננות ובקערה נפרדת מועכים אותן בעזרת מזלג
  6. מסננים את האננס ממי השימורים וקוצצים את פלחי האננס
  7. מוסיפים את רסק האננס לקערה עם מחית הבננות
  8. מוסיפים את שמן הזית, ביצים ותמצית הווניל
  9. מערבבים עד לאיחוד
  10. מקפלים את תערובת הבננה-אננס לתוך התערובת היבשה עד לקבלת תערובת חלקה
  11. קוצצים דק את אגוזי הפקאן ומקפלים פנימה בעדינות
  12. מחלקים את הבלילה באופן אחיד בין התבניות שהכנו מראש
  13. אופים 35-40 דקות, או עד שהעוגות מתקוממות, מזהיבות ואם לוחצים עם כלי במרכז העושה חוזרת לצורתה התפוחה
  14. מוציאים מהתנור ומעבירים סכין חדה סביב שולי התבניות
  15. משאירים את העוגות להתקרר בתנור למשך 10 דקות לפני שתעבירו למשטח נפרד להתקרר לחלוטין
  16. הכנת הציפוי: בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את אבקת הסוכר והחמאה ומקציפים עד לקבלת קרם בצבע חיוור
  17. מוסיפים לקרם סוכר את גבינת השמנת, גרידת קליפת ליים אחד ומוסיפים מיץ מסחיטת לימון, ואז מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה (הערה: חשוב מאד לא לערבב יתר על המידה)
  18. שומרים את הקצפת במקרר עד שעת הצורך
  19. הכנת הציפוי הפריך: במחבת טפלון על להבה בינונית הניחו את הסוכר ונתז מים תוך שמידי פעם ננער את המחבת אבל לא לערבב את הסוכר עם כלי כלשהו. כך נעשה עד להמסה וקבלת צבע זהוב קל
  20. הוסיפו למחבת את אגוזי הפקאן וקורט מלח, ופזרו הכל עם כף לקבלת שכבה דקה אחידה
  21. המשיכו לחמם עד קבלת שכבה אחידה זהובה יפה
  22. פרשו נייר אפייה על תבנית אפייה מרובעת גדולה ושפכו את תכולת המחבת על הנייר אפייה לקבלת שכבה דקה אחידה והניחו בצד להתקרר
  23. לאחר שהשכבת אגוזים התקררה, שברו ע"י מערוך או בידיים לקבלת שברים קטנים וחלקו את הכל ל-2 מנות שוות
  24. הרכבת העוגה: מניחים עוגה מתבנית אחת על צלחת הגשה מתאימה
  25. מורחים מעל כ-1/3 מהקצפת ששמרנו במקרר
  26. מניחים מעל את העוגה מהתבנית השנייה במדויק ככל האפשר על שכבת הקצפת
  27. מורחים על העוגה 1/3 נוסף מהקצפת ומקשטים מסביב ומצפים ביתרת הקצפת
  28. מדביקים מעל העוגה ומסביב שבבי אגוזים שהכנו מראש
  29. שדרוג: קשטו את העוגה בכל אביזר צבעוני שיזכיר לכם את ג'מייקה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *