סיפורו של מתכון: אסקיטוס מקסיקני Esquites

אסקיטס תירס מקסיקני מוכר כאוכל רחוב ||| במקומות שונים במקסיקו מגישים את האסקיטוס בכוס ואף מכנים אותה בשמות שונים ||| מנה דומה תמצאו גם במטבח הבולגרי עם גבינה בולגרית ואף במטבח הפרסי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סיפורו של מתכון אסקיטוס מקסיקני Esquites

אסקיטס Esquites

המילה esquites מקורה במילה ízquitl שפירושה תירס קלוי בשפת נאוואטל של האצטקים. אסקיטס עשוי בדרך כלל מתירס בוגר, לא טרי או מיובש ומוכר כאוכל רחוב מקסיקני שכבש לבבות וחדר למטבח הלטיני של צפון אמריקה ומוכר בשמות רבים. השם הנפוץ הוא אסקיטוס Esquites או אזקיטוס Ezquites אבל בצפון מקסיקו תמצאו את המנה הזו בשם Troles או Trolelotes, ואילו באזור אקווסקליאנטס Aguascalientes שמצפון למקסיקו סיטי המנה נקראת Chasca ובמחוז מיצ'וקאן Michoacán שממערב לבירת מקסיקו קוראים למנה Vasolote. לעיתים המנה מוגשת בכוס ואז קוראים לה Elote en Vaso.

Esquites ידוע גם בחלק ממדינות אחרות כגון איראן שם הוא ידוע בשם תירס מקסיקני או בפרסית: ذرت مکزیکی zorrat mekziki. בבולגריה המנה ידועה בשם царевица в чашкa או tsarevitsa v chashkaf כלומר תירס בכוס.

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. מחממים שמן בסיר עם תחתית עבה, על להבה בינונית-גבוהה
  2. מוסיפים את התירס, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 8-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהתירס נחרך ומתרכך יפה
  3. מכבים את הלהבה ומניחים בצד למשך 2 דקות (פעולה זו עוזרת לתירס להדגיש טעמים ולקבר ארומה של חריף ועשן)
  4. הכנת הרוטב: בקערה גדולה משלבים מיונז, שמנת, כוסברה ומיץ ליים
  5. מתבלים במלח ופלפל ושומרים 1/4 כוס רוטב בקערה קטנה לזילוף בהגשה
  6. לקערת הרוטב מוסיפים את התירס הצרוב, ומתקנים תיבול במלח ופלפל
  7. מגישים בצלחת הגשה מרכזית גדולה
  8. מזלפים את הרוטב השמור, ומפזרים גבינה ומעל אבקת צ'ילי
  9. מקשטים בכוסברה נוספת ומגישים עם פלחי ליים

בתיאבון Buen apetito

לפוסט הזה יש תגובה אחת

כתיבת תגובה