חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לארב טופו Larb Tofu

לארב או לַאבְּ או לַאפְּ היא מנת בשר טחון עשירה בעשבי תיבול טריים שמקורה בלאוס ||| המנה פופולרית גם בצפון תאילנד ודרום סין ||| הגרסה הטבעונית דורשת בישול מינימלי ומצרכים שתמצאו בחנויות הגורמה או של אוכל אסייתי ||| מומלץ לאכול עם עלי חסה כארוחה קלה, או לצד אורז דביק או רגיל למנה עיקרית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לארב טופו תאילנדי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

לטופו

  • 3 כפות אורז דביק או אורז יסמין לא מבושל
  • 800 גרם טופו
  • 1 כף שמן זית
  • 1 צרור עשב לימון (לימונית ריחנית או למון גראס) נקי מהשכבה החיצונית, קצוץ דק
  • 1 בְּצַלְצוּל (שאלוט), חצוי ופרוס דק
  • 4 עלי מקרוט ליים (נקראים גם עלי קפיר ליים, לא חובה) פרוסים דק
  • 1 כוס עשבי תיבול (תערובת של נענע, בזיליקום תאילנדי, ריחן (בזיליקום), כוסברה ובצל ירוק קצוץ)
  • 1 כפית מלח, ועוד לפי הצורך
  • 1 ראש חסה, עלים מופרדים ושטופים
  • 1/4 כוס בצל (שאלוט או רגיל) מטוגן

לרוטב

  • 4 כפות מיץ ליים טרי (מ- 2 לימונים לערך)
  • 3 כפות סוכר (רגיל או חום)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • ½ כפית פפריקה או 1/2 עד רוטב צ'ילי אדום

אופן הכנה

  1. הכנת האורז הקלוי: מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית-גבוהה ומוסיפים את האורז
  2. מערבבים כל הזמן 4-6 דקות עד להזהבה, עם ארומה אגוזית
  3. מעבירים את האורז למעבד מזון וטוחנים עד קבלת אבקה גסה (אתם לא רוצים את זה עדין מדי). צריך להיות בערך 3.5 כפות. מניחים בצד את אבקת האורז.
  4. הכנת הרוטב: בקערה קטנה שלבו את מיץ הליים, הסוכר, רוטב הסויה ופפריקה. ערבבו עד להמסת הסוכר.
  5. מפוררים את הטופו לגושים קטנים ומניחים בקערה גדולה
  6. מחממים את המחבת הבינונית על להבה בינונית-גבוהה ומוסיפים 1 כף שמן זית
  7. מוסיפים את הלימון-גראס ואת השאלוט ומטגנים כ- 2 דקות תוך ערבוב מתמיד עד לריכוך וקבלת ארומה אופיינית
  8. מסירים מהלהבה ומוסיפים לטופו, יחד עם רוטב הליים, אבקת האורז, עלי החסה, עשבי התיבול והמלח
  9. טועמים ומוסיפים עוד מלח במידת הצורך

להגשה

  1. סדרו על כל צלחת עלי חסה ומעל שימו את תערובת הטופו העסיסית
  2. קשטו עם הבצל המטוגן

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *