לארב או לַאבְּ או לַאפְּ היא מנת בשר טחון עשירה בעשבי תיבול טריים שמקורה בלאוס ||| המנה פופולרית גם בצפון תאילנד ודרום סין ||| הגרסה הטבעונית דורשת בישול מינימלי ומצרכים שתמצאו בחנויות הגורמה או של אוכל אסייתי ||| מומלץ לאכול עם עלי חסה כארוחה קלה, או לצד אורז דביק או רגיל למנה עיקרית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
לטופו
- 3 כפות אורז דביק או אורז יסמין לא מבושל
- 800 גרם טופו
- 1 כף שמן זית
- 1 צרור עשב לימון (לימונית ריחנית או למון גראס) נקי מהשכבה החיצונית, קצוץ דק
- 1 בְּצַלְצוּל (שאלוט), חצוי ופרוס דק
- 4 עלי מקרוט ליים (נקראים גם עלי קפיר ליים, לא חובה) פרוסים דק
- 1 כוס עשבי תיבול (תערובת של נענע, בזיליקום תאילנדי, ריחן (בזיליקום), כוסברה ובצל ירוק קצוץ)
- 1 כפית מלח, ועוד לפי הצורך
- 1 ראש חסה, עלים מופרדים ושטופים
- 1/4 כוס בצל (שאלוט או רגיל) מטוגן
לרוטב
- 4 כפות מיץ ליים טרי (מ- 2 לימונים לערך)
- 3 כפות סוכר (רגיל או חום)
- 2 כפות רוטב סויה
- ½ כפית פפריקה או 1/2 עד רוטב צ'ילי אדום
אופן הכנה
- הכנת האורז הקלוי: מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית-גבוהה ומוסיפים את האורז
- מערבבים כל הזמן 4-6 דקות עד להזהבה, עם ארומה אגוזית
- מעבירים את האורז למעבד מזון וטוחנים עד קבלת אבקה גסה (אתם לא רוצים את זה עדין מדי). צריך להיות בערך 3.5 כפות. מניחים בצד את אבקת האורז.
- הכנת הרוטב: בקערה קטנה שלבו את מיץ הליים, הסוכר, רוטב הסויה ופפריקה. ערבבו עד להמסת הסוכר.
- מפוררים את הטופו לגושים קטנים ומניחים בקערה גדולה
- מחממים את המחבת הבינונית על להבה בינונית-גבוהה ומוסיפים 1 כף שמן זית
- מוסיפים את הלימון-גראס ואת השאלוט ומטגנים כ- 2 דקות תוך ערבוב מתמיד עד לריכוך וקבלת ארומה אופיינית
- מסירים מהלהבה ומוסיפים לטופו, יחד עם רוטב הליים, אבקת האורז, עלי החסה, עשבי התיבול והמלח
- טועמים ומוסיפים עוד מלח במידת הצורך
להגשה
- סדרו על כל צלחת עלי חסה ומעל שימו את תערובת הטופו העסיסית
- קשטו עם הבצל המטוגן
בתיאבון