קרקרים קלי קלות עתירי אנרגיה וטעם ||| מצויינים לאחסון במקפיא ולשליפה אם צצים אורחים בהפתעה ||| טובים גם לקחת לטיול במקום חטיפי אנרגיה עתירי סוכר ושוקולד ||| חטיף ים תיכוני עשיר בגרעינים, שומשום, זעתר ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כ־30 יחידות)
- 1 כוס שיבולת שועל
- 1 כוס קמח כוסמין
- 3/4 כוס גרעיני חמנייה (גרעינים שחורים קלופים)
- 1/2 כוס גרעיני דלעת
- 1/2 כוס שומשום
- 1/3 כוס פשתן
- 1 כפית מלח
- 2 כפות זעתר
- 2.5 כפות שמן זית
- 1.33 כוסות מים (אפשר קצת יותר בהתאם למרקם וספיחת הקמח)
תוספת טעמים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- משמנים 2 תבניות אפייה
- בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים לקבלת בצק אחיד
- מרדדים את הבצק לעלה דק מאד ככל שאפשר
- מעבירים את הבצק הדק לשתי תבניות התנור שהכנו ומהדקים קלות אל התבנית
- מברישים את עלה הבצק במעט מים
- מפזרים על פני הבצק את התוספות טעם איך שאוהבים (כולם יחד או חלקים שונים בטעמים שונים)
- בעזרת קצות האצבעות מהדקים את גרעיני התוספות קלות אל הבצק
- מכניסים את התבנית לתנור החם ומנמיכים את החום ל־160 מעלות ואופים במשך 12 דקות
- מוציאים וחותכים לריבועים בגודל שאוהבים ומכניסים שוב לתנור למשך 25 דקות נוספות עד שהקרקרים אפויים ויבשים
- מוציאים ומצננים קלות
- בעזרת סכין חוזרים ומפרידים את הקרקרים אחד מהשני
- מצננים היטב ושומרים בצנצנות או בקופסאות בעלות סגירה הרמטית למשך עד שבוע (אל דאגה, הם יגמרו לפני כן)
בתיאבון