חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קרקרים של גרעינים וזעתר קלי קלות

קרקרים קלי קלות עתירי אנרגיה וטעם ||| מצויינים לאחסון במקפיא ולשליפה אם צצים אורחים בהפתעה ||| טובים גם לקחת לטיול במקום חטיפי אנרגיה עתירי סוכר ושוקולד |||  חטיף ים תיכוני עשיר בגרעינים, שומשום, זעתר ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קרקרים של שומשום גרעינים וזעתר (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (כ־30 יחידות)

  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 1 כוס קמח כוסמין
  • 3/4 כוס גרעיני חמנייה (גרעינים שחורים קלופים)
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 1/2 כוס שומשום
  • 1/3 כוס פשתן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות זעתר
  • 2.5 כפות שמן זית
  • 1.33 כוסות מים (אפשר קצת יותר בהתאם למרקם וספיחת הקמח)

תוספת טעמים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. משמנים 2 תבניות אפייה
  3. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים לקבלת בצק אחיד
  4. מרדדים את הבצק לעלה דק מאד ככל שאפשר
  5. מעבירים את הבצק הדק לשתי תבניות התנור שהכנו ומהדקים קלות אל התבנית
  6. מברישים את עלה הבצק במעט מים
  7. מפזרים על פני הבצק את התוספות טעם איך שאוהבים (כולם יחד או חלקים שונים בטעמים שונים)
  8. בעזרת קצות האצבעות מהדקים את גרעיני התוספות קלות אל הבצק
  9. מכניסים את התבנית לתנור החם ומנמיכים את החום ל־160 מעלות ואופים במשך 12 דקות
  10. מוציאים וחותכים לריבועים בגודל שאוהבים ומכניסים שוב לתנור למשך 25 דקות נוספות עד שהקרקרים אפויים ויבשים
  11.  מוציאים ומצננים קלות
  12. בעזרת סכין חוזרים ומפרידים את הקרקרים אחד מהשני
  13. מצננים היטב ושומרים בצנצנות או בקופסאות בעלות סגירה הרמטית למשך עד שבוע (אל דאגה, הם יגמרו לפני כן)

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *