קינוח מפתיע שמבוסס על גרגרי הטפיוקה – עמילן שמופק משורש הקסאווה שנפוץ בעיקר בדרום אמריקה ובדרום־מזרח אסיה ||| הגרגרים הקטנים מתרככים בבישול והופכים לשקופים ובעלי מרקם ג’לטיני, מה שמעניק לעוגה מרקם ייחודי, מעט לעיס ולח מצד אחד ורך ונמס מצד אחר ||| בברזיל אפשר למצוא עוגת טפיוקה אפויה עם חלב קוקוס, ביצים L וסוכר, שמזכירה במרקמה פודינג יציב או עוגת גבינה ||| בפיליפינים מכינים Cassava Cake מבוססת על שורש קסאווה מגורר (קרוב לטפיוקה בצורתו הגולמית) עם חלב מרוכז וחלב קוקוס, והיא יוצאת עשירה ומתוקה במיוחד ||| בדרום־מזרח אסיה קיימות גרסאות קטנות ואישיות, שנאפות או מאודות, לעיתים עם תוספות של בננות, מנגו או פירות טרופיים אחרים ||| קינוח שמתאים גם לאנשים שמחפשים אלטרנטיבה ללא גלוטן, שכן טפיוקה היא נטולת גלוטן לחלוטין ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-8 כוסיות זכוכית שקופות)
לבסיס
- כוס פניני טפיוקה
- 5 כוסות מים
- 400 מ"ל קרם קוקוס
- 3 כפות סירופ מייפל
- 2 כפיות תמצית וניל
לקרם
- 150 גרם פירות יער קפואים
- 2-3 כפות סירופ מייפל
- מעט מים
לקישוט
- מגוון פירות העונה (מנגו, מִשְׁמֵשׁ, בננה, פירות יבשים וכו')
- 1 לימון – המיץ בלבד
שלבי הכנה
- מבשלים בסיר את פניני הטפיוקה עם המים על להבה נמוכה, עד שפניני הטפיוקה הופכות שקופות
- מסננים היטב במסננת עם חורים קטנטנים (כדי שהפנינים לא יברחו)
- מחזירים את פניני הטפיוקה לסיר וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עם הקרם קוקוס, מייפל ותמצית וניל ומערבבים לאיחוד
- יוצקים את התערובת לתבנית עוגה שקופה או כוסיות זכוכית ומצננים במקרר לפחות לילה
- הכנת הקרם: במְעַבֵּד מזון מרסקים את פירות היער יחד עם המייפל ומוסיפים מעט מים, עד שמתקבלת משחה קטיפתית מגרה
- מורחים שכבת קרם על בסיס הטפיוקה הקר
- מחזירים למקרר להתקשות
להגשה
- חותכים את פירות העונה לקוביות קטנות
- סוחטים על סלט הפירות מעט מיץ לימון כדי לשמור על הצבע
- מפזרים את סלט הפירות בנדיבות מעל שכבת הקרם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…