המתכון הטעים הזה לפאי שוקולד וקרמל על בסיס קלתית הדוקה ||| פאי עם מילוי קרמל רך וקרמי עם שוקולד רך כמשי ||| ציפוי שוקולד חלב ומעל עוד שבבי שוקולד ופיסטוק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך….
מצרכים (תבנית פאי 26)
לקלתית
למילוי קרמל
- 75 גרם סוכר
- 150 מ"ל שמנת
- 180 גרם שוקולד לבן
- 1 כף חמאה
- 30 גרם ג'לטין
- 1/2 כפית מלח
לציפוי
- 225 גרם שוקולד חלב מומס
- 45 גרם חמאה
- 130 מ"ל שמנת
לקישוט
- 60 גרם שבבי שוקולד חלב
- 1 כף פיסטוק חלבי מרוסק
אופן הכנה
- הכנת הקלתית: שמים קמח, אבקת סוכר, סוכר וניל וחמאה בקערת מיקסר ומעבדים במהירות נמוכה
- מוסיפים בזהירות הביצים ומערבבים לקבלת בצק אחיד
- מרדדים את הבצק לקבלת נקניק
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 20 דקות
- מוציאים את הבצק ונותנים לו להתקרר מעט על השיש
- מרדדים את הבצק לעובי של כ- 3 מ"מעל משטח מקומח
- מרפדים את התבנית בבצק, וחותכים את עודפי השוליים
- מכסים את בצק התחתית בנייר אלומיניום וממלאים אותה באורז או באפונה יבשה. הערה: המשקל של האורז מונע מהבצק לבעבע במהלך האפייה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים הקלתית כ- 12 דקות
- מסירים את האפונה או אורז ואת נייר האלומיניום
- ממשיכים לאפות עוד כ- 5 דקות, עד הזהבה
- הכנת הקַרַמֵל: משרים ג'לטין במים קרים
- ממיסים סוכר לקרמל במחבת קטנה או בסיר עם תחתית עבה, מבלי לערבב יותר מדי
- מערבבים בעדינות את השמנת כך שלא יווצרו גושים
- מוסיפים את השוקולד לבן וחמאה קצוצים, תוך ערבוב לקבלת בלילה חלקה
- מוציאים את עודפי המים מהג'לטין, שומרים במחבת ומערבבים עד שהמסה חלקה לחלוטין
- יוצקים את בלילת הג'לטין על הקלתית האפויה
- מפזרים מעל את המלח ומניחים קר עד שהקרמל מתקשה
- הכנת הציפוי: מחממים את השמנת לסף רתיחה ומסירים את המחבת מהכריים
- מוסיפים חתיכות שוקולד ומערבבים בצורה חלקה
- מערבבים פנימה חמאה וממשיכים ומערבבים עד שהמסה חלקה
- יוצקים על מכסה הקרמל ומחליקים מעל
- קישוט: מפזרים שוקולד קצוץ ופיסטוקים
- מכניסים למקרר לפחות שעתיים לפני הגשה
הגשה
מוזמנים לצקת מעל מעט רוטב קרמל לפני ההגשה, ולהגיש עם כדור גלידה וניל ליד
בתיאבון