מתכון: פאי שוקולד קרמל עשיר

המתכון הטעים הזה לפאי שוקולד וקרמל על בסיס קלתית הדוקה ||| פאי עם מילוי קרמל רך וקרמי עם שוקולד רך כמשי ||| ציפוי שוקולד חלב ומעל עוד שבבי שוקולד ופיסטוק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך….

פאי שוקולד וקרמל (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית פאי 26)

לקלתית

למילוי קרמל

לציפוי

לקישוט

 
- פרסומת -

 

אופן הכנה

  1. הכנת הקלתית: שמים קמח, אבקת סוכר, סוכר וניל וחמאה בקערת מיקסר ומעבדים במהירות נמוכה
  2. מוסיפים בזהירות הביצים ומערבבים לקבלת בצק אחיד
  3. מרדדים את הבצק לקבלת נקניק
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 20 דקות
  5. מוציאים את הבצק ונותנים לו להתקרר מעט על השיש
  6. מרדדים את הבצק לעובי של כ- 3 מ"מעל משטח מקומח
  7. מרפדים את התבנית בבצק, וחותכים את עודפי השוליים
  8. מכסים את בצק התחתית בנייר אלומיניום וממלאים אותה באורז או באפונה יבשה. הערה: המשקל של האורז מונע מהבצק לבעבע במהלך האפייה
  9. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  10. אופים הקלתית כ- 12 דקות
  11. מסירים את האפונה או אורז ואת נייר האלומיניום
  12. ממשיכים לאפות עוד כ- 5 דקות, עד הזהבה
  13. הכנת הקַרַמֵל: משרים ג'לטין במים קרים
  14. ממיסים סוכר לקרמל במחבת קטנה או בסיר עם תחתית עבה, מבלי לערבב יותר מדי
  15. מערבבים בעדינות את השמנת כך שלא יווצרו גושים
  16. מוסיפים את השוקולד לבן וחמאה קצוצים, תוך ערבוב לקבלת בלילה חלקה
  17. מוציאים את עודפי המים מהג'לטין, שומרים במחבת ומערבבים עד שהמסה חלקה לחלוטין
  18. יוצקים את בלילת הג'לטין על הקלתית האפויה
  19. מפזרים מעל את המלח ומניחים קר עד שהקרמל מתקשה
  20. הכנת הציפוי: מחממים את השמנת לסף רתיחה ומסירים את המחבת מהכריים
  21. מוסיפים חתיכות שוקולד ומערבבים בצורה חלקה
  22. מערבבים פנימה חמאה וממשיכים ומערבבים עד שהמסה חלקה
  23. יוצקים על מכסה הקרמל ומחליקים מעל
  24. קישוט: מפזרים שוקולד קצוץ ופיסטוקים
  25. מכניסים למקרר לפחות שעתיים לפני הגשה

הגשה

מוזמנים לצקת מעל מעט רוטב קרמל לפני ההגשה, ולהגיש עם כדור גלידה וניל ליד

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: