זוהי גרסה מרגשת של עוגת גזר, עם תבלינים וחתיכות שוקולד 70% ||| הגזר במתכון הופך את העוגה לעסיסית במיוחד, וגבינת השמנת בציפוי עושה את זה עוד יותר טוב ||| מתכון קל להכנה ועשיר בטעמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 מנות)
לבסיס העוגה
- 4 ביצים XL
- 270 גרם סוכר
- 360 גרם קמח
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 100 גרם שוקולד 70% שבור לשבבים
- 2 כפיות קינמון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר וניל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 150 מ"ל שמן ניטרלי
- 1 כוס גזר מגורד
לזיגוג
- 100 גרם גבינת שמנת
לקישוט
- נשיקות שוקולד 70%
- מעט שבבי תפוזים מסוכרים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ואוורירית
- מוסיפים פנימה קמח, סודה לשתייה, קינמון, מלח, סוכר וניל ואבקת אפייה
- סוחטים עודפי מיץ מהגזר המגורד ומוסיפים לתערובת הבצק תוך המשך הערבוב
- מוסיפים לתערובת את השמן, שבבי השוקולד ומערבבים לקבלת בצק אחיד
- מחממים תנור ל- 190 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית 24
- ממלאים את הבצק בתבנית המשומנת
- אופים את העוגה במדף התחתון 45-60 דקות עד שהיא מוכנה וקיסם יוצא יבש מהמרכז
- מצננים את העוגה על רשת
- הכנת הזיגוג: מערבבים יחד את כל המצרכים ומורחים על העוגה החמימה
- ומקשטים בנשיקות שוקולד ואפשר עם שבבי קליפת תפוז מסוכר
בתיאבון