מתכון: ברמר קלבן גרמני Bremer Klaben

לחם חג מולד גרמני מסורתי עשיר בפירות יבשים ושקדים ||| לחם מיוחד שתאהבו גם בט"ו בשבט כי הוא עשיר בכל מה שמחפשים בחג האילנות ||| מתכון מוגן על ידי PGI האירופאי ומהווה אלטרנטיבה טעימה לשטולן Stollen המפורסם יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

RECIPE Bremer

מצרכים (8 מנות)

  • 3.5 כוסות צימוקים זהובים
  • 1/3 כוס רום כהה
  • 1/2 כוס חלב פושר
  • 7 גרם שמרים יבשים פעילים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 3.5 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה לא מלוחה, רכה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3/4 כוס + 2 כפות קליפת תפוז מסוכרת, קצוצה דק
  • 3/4 כוס + 2 כפות קליפת  לימון מסוכרת, קצוצה דק
  • 1  לימון – גרידת הקליפה
  • 1 כפית הל טחון
  • 100 גרם שקדים מולבנים קצוצים דק

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. מניחים את הצימוקים במסננת ושוטפים במים חמים
  2. מסננים היטב. מניחים אותם בקערה ומשרים ומערבבים עם הרום
  3. בקערה קטנה מערבבים את החלב עם השמרים ו-1 כפית מהסוכר. מניחים לעמוד 10 דקות עד שמתחיל לתסוס ולהקציף
  4. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, את הקמח עם המלח ושארית הסוכר
  5. מוסיפים את בלילת השמרים והחמאה ולשים לבצק אלסטי רך שמתנתק מהקערה
  6. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים במקום חמים למשך 20 דקות
  7. מוסיפים לצימוקים את קליפת התפוז, קליפת הלימון, גרידת הלימון, הל ושקדים ומערבבים היטב
  8. מניחים את הבצק על משטח עבודה נקי, ובעזרת הידיים, עבדו בהדרגה את תערובת הפירות היבשים ורום עם הבצק עד להטמעה אחידה
  9. הערה: לוקח זמן עד שהבצק סופג את כל הפירות, ואז הבצק יהיה דביק מאוד
  10. מכסים את הבצק ומתפיחים במקום חמים למשך 40 דקות
  11. מחממים תנור ל- 210 מעלות
  12. משמנים תבנית לחם ארוכה
  13. מניחים את הבצק בתבנית ודוחפים ומהדקים את הבצק בעדינות כלפי מטה כך שימלא את כל התבנית
  14. מכסים היטב את הכיכר בצק בנייר כסף, כך שהצד שנוגע בבצק יהיה מעט משומן
  15. אופים בתנור במשך 40 דקות
  16. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 175 מעלות וממשיכים לאפות 30-40 דקות נוספות, או עד שהחלק העליון משחים קלות
  17. טיפ: אם הצימוקים שמבצבצים מהלחם, הופכים כהים מדי והכיכר לא אפויה מספיק, כסו את התבנית באופן רופף ברדיד אלומיניום
  18. פתחו את הכיכר מיד על רשת, ואז הופכים אותה בעדינות כך שהתחתית תנוח על הרשת
  19. מצננים לחלוטין ועוטפים היטב בנייר אלומיניום
  20. ניתן לאחסן במקום קריר למספר ימים

בתיאבון Guten Appetit

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: