לחם חג מולד גרמני מסורתי עשיר בפירות יבשים ושקדים ||| לחם מיוחד שתאהבו גם בט"ו בשבט כי הוא עשיר בכל מה שמחפשים בחג האילנות ||| מתכון מוגן על ידי PGI האירופאי ומהווה אלטרנטיבה טעימה לשטולן Stollen המפורסם יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 3.5 כוסות צימוקים זהובים
- 1/3 כוס רום כהה
- 1/2 כוס חלב פושר
- 7 גרם שמרים יבשים פעילים
- 2/3 כוס סוכר
- 3.5 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 200 גרם חמאה לא מלוחה, רכה
- 1 כף תמצית וניל
- 3/4 כוס + 2 כפות קליפת תפוז מסוכרת, קצוצה דק
- 3/4 כוס + 2 כפות קליפת לימון מסוכרת, קצוצה דק
- 1 לימון – גרידת הקליפה
- 1 כפית הל טחון
- 100 גרם שקדים מולבנים קצוצים דק
אופן הכנה
- מניחים את הצימוקים במסננת ושוטפים במים חמים
- מסננים היטב. מניחים אותם בקערה ומשרים ומערבבים עם הרום
- בקערה קטנה מערבבים את החלב עם השמרים ו-1 כפית מהסוכר. מניחים לעמוד 10 דקות עד שמתחיל לתסוס ולהקציף
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, את הקמח עם המלח ושארית הסוכר
- מוסיפים את בלילת השמרים והחמאה ולשים לבצק אלסטי רך שמתנתק מהקערה
- מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים במקום חמים למשך 20 דקות
- מוסיפים לצימוקים את קליפת התפוז, קליפת הלימון, גרידת הלימון, הל ושקדים ומערבבים היטב
- מניחים את הבצק על משטח עבודה נקי, ובעזרת הידיים, עבדו בהדרגה את תערובת הפירות היבשים ורום עם הבצק עד להטמעה אחידה
- הערה: לוקח זמן עד שהבצק סופג את כל הפירות, ואז הבצק יהיה דביק מאוד
- מכסים את הבצק ומתפיחים במקום חמים למשך 40 דקות
- מחממים תנור ל- 210 מעלות
- משמנים תבנית לחם ארוכה
- מניחים את הבצק בתבנית ודוחפים ומהדקים את הבצק בעדינות כלפי מטה כך שימלא את כל התבנית
- מכסים היטב את הכיכר בצק בנייר כסף, כך שהצד שנוגע בבצק יהיה מעט משומן
- אופים בתנור במשך 40 דקות
- מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 175 מעלות וממשיכים לאפות 30-40 דקות נוספות, או עד שהחלק העליון משחים קלות
- טיפ: אם הצימוקים שמבצבצים מהלחם, הופכים כהים מדי והכיכר לא אפויה מספיק, כסו את התבנית באופן רופף ברדיד אלומיניום
- פתחו את הכיכר מיד על רשת, ואז הופכים אותה בעדינות כך שהתחתית תנוח על הרשת
- מצננים לחלוטין ועוטפים היטב בנייר אלומיניום
- ניתן לאחסן במקום קריר למספר ימים
בתיאבון Guten Appetit