פאן דה פסקואה הגיע לצ'ילה על ידי מהגרים גרמנים או איטלקים ||| הוא מאפה בן דודו של הסטולןStollen ושל הפנטונה Panettone||| עוגת הפירות הזו שפירוש שמה המילולי הוא לחם חג הפסחא הפכה ברבות הימים לקלאסיקה של חג המולד בצ'ילה ||| אין ספק שזה מאפה מתאים לנו לט"ו בשבט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 4 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס חמאה רכה
- 1.25 כוס סוכר
- 3 ביצים L
- 100 גרם צימוקים
- 100 גרם אגוזים קצוצים
- 200 גרם תערובת פירות יבשים מסוכרים קצוצים
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- 1/3 כוס ברנדי (אפשר עראק במקום)
- 1.5 כוס חלב
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 210 מעלות
- מערבבים את החמאה והסוכר יחד לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך ערבוב
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, קינמון, ציפורן לסירוגין עם הוספת החלב והברנדי (או עראק)
- משלבים את המצרכים בעדינות רבה
- בקערה עם מעט קמח, מערבבים את הפירות המסוכרים, הצימוקים והאגוזים כך שיהיו מצופים בקמח
- מוסיפים לתערובת את תכולת קערת הפירות המסוכרים ומערבבים לאחידות
- יוצקים את התערובת לתבנית עגולה גבוהה 20 בקוטר ס"מ, משומנת
- אופים במשך 50-60 דקות, עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה
- מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר
בתיאבון Buen Apetito