גוזינאקי גאורגי שמתאים לט"ו בשבט ||| נוגט עשוי מאגוזים ודבש, שהוא פינוק גרוזיני מסורתי לחג המולד וראש השנה אבל מתאים לט"ו בשבט ||| ממתק או קינוח חגיגי שאפשר להכין בכל מיני צורות שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (25 ממתקי גוזינארי)
אופן הכנה
- יש לקלות את האגוזים בתנור ואח"כ לשבור אותם לחתיכות קטנות בעזרת סכין
- יוצקים את הדבש למחבת טפלון על להבה נמוכה ומביאים לרתיחה
- כשהדבש מתחיל לבעבעה, מסירים מהלהבה ומצננים את הדבש
- חוזרים על הפעולה עוד פעמיים כדי לאפשר לדבש להתעבות ולהיות סמיך מאד
- מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים עד שמגיעים שוב לסף רתיחה
- מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב
- לאחר כ- 3 דקות, כששברי אגוזי המלך מתחילים לשנות את צבעם, מסירים מהלהבה
- הכנת הממתק: יוצקים מיד את התערובת על קרש חיתוך מעץ, רטוב ומשומן קלות
- הכנת הממתק תיתכן בשתי שיטות – שיטה ראשונה לקבלת ריבועים או מעוינים: מיישרים ומורחים את התערובת בצורה אחידה על הלוח, ביד רטובה או בגב של כף מתכת משומנת
- מיישרים את משטח האגוזים עם מערוך משומן לקבלת שכבה אחידה יפה של 1/2 ס"מ
- מישרים את השוליים עם סכין לקבלת ריבוע או עגול יפה
- בעזרת להב סכין מחומם ומשומן חותכים את משטח האגוזים לחתיכות בצורת משולש, מעוין או ריבוע. מה שאוהבים
- שיטה שנייה לקבלת עגולים: יוצרים מהתערובת גליל בקוטר של 2 ס"מ לערך
- מניחים לגליל האגוזים להתקרר במשך 10 דקות
- בעזרת להב סכין מחומם ומשומן חותכים פרוסות שוות בעובי של 1/2 ס"מ
בתיאבון