חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: גוזינאקי גאורגי Gozinaki

גוזינאקי גאורגי שמתאים לט"ו בשבט ||| נוגט עשוי מאגוזים ודבש, שהוא פינוק גרוזיני מסורתי לחג המולד וראש השנה אבל מתאים לט"ו בשבט ||| ממתק או קינוח חגיגי שאפשר להכין בכל מיני צורות שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

גוזינאקי גאורגי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (25 ממתקי גוזינארי)

אופן הכנה

  1. יש לקלות את האגוזים בתנור ואח"כ לשבור אותם לחתיכות קטנות בעזרת סכין
  2. יוצקים את הדבש למחבת טפלון על להבה נמוכה ומביאים לרתיחה
  3. כשהדבש מתחיל לבעבעה, מסירים מהלהבה ומצננים את הדבש
  4. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים כדי לאפשר לדבש להתעבות ולהיות סמיך מאד
  5. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים עד שמגיעים שוב לסף רתיחה
  6. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב
  7. לאחר כ- 3 דקות, כששברי אגוזי המלך מתחילים לשנות את צבעם, מסירים מהלהבה
  8. הכנת הממתק: יוצקים מיד את התערובת על קרש חיתוך מעץ, רטוב ומשומן קלות
  9. הכנת הממתק תיתכן בשתי שיטות – שיטה ראשונה לקבלת ריבועים או מעוינים: מיישרים ומורחים את התערובת בצורה אחידה על הלוח, ביד רטובה או בגב של כף מתכת משומנת
  10. מיישרים את משטח האגוזים עם מערוך משומן לקבלת שכבה אחידה יפה של 1/2 ס"מ
  11. מישרים את השוליים עם סכין לקבלת ריבוע או עגול יפה
  12. בעזרת להב סכין מחומם ומשומן חותכים את משטח האגוזים לחתיכות בצורת משולש, מעוין או ריבוע. מה שאוהבים
  13. שיטה שנייה לקבלת עגולים: יוצרים מהתערובת גליל בקוטר של 2 ס"מ לערך
  14. מניחים לגליל האגוזים להתקרר במשך 10 דקות
  15. בעזרת להב סכין מחומם ומשומן חותכים פרוסות שוות בעובי של 1/2 ס"מ

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *