עוגת גבינה ופרי בלתי אפויה שתצנן יום קיץ חם בשיא עונת המלונים ||| צפוי מחית מלון טרי אוורירי שמשדרג את עוגת הגבינה ||| עוגת קיץ קלה להכנה וללא אפייה בתנור ||| אפשר להחליף המלון במנגו אותו נרסק למחית שנרתיח לפני השימוש, ונקרר לפני המשך תהליך ההכנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבסיס העוגה
למלית
- 15 גרם אבקת ג'לטין
- 600 גרם מלון מקולף, חתוך לקוביות (כ- 3 כוסות)
- 250 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 100 גרם סוכר
- ¼ כפית מלח
- 120 מ"ל שמנת חמוצה
- דבש לזילוף (לא חובה)
אופן הכנה
- הכנת בסיס העוגה: מניחים את הקרקרים שבחרתם בשקית ניילון הניתנת לסגירה חוזרת, וסוגרים את השקית
- בעזרת מערוך, פחית כבדה או חפץ כבד אחר, מועכים את קרקרים לשברים גסים
- מוסיפים לשקית עם שברי הקרקרים את החמאה המומסת, סוכר ומלח, ומערבבים היטב
- מעבירים את הפירורים לתבנית אפייה מרובעת בגודל 20X24 ס"מ ומהדקים בידיים לתחתית התבנית ויוצרים בסיס עבה וחזק
- מכניסים את התבנית למקפיא להתייצבות בזמן הכנת המלית
- הכנת המלית: בקערה קטנה או בכוס מדידה מערבבים יחד 1/4 כוס מי ברז קרים עם הג'לטין. משאירים לתמיסה להתאחד
- בינתיים טוחנים בעזרת בלנדר את קוביות המלון, גבינת שמנת, סוכר ומלח עד לקבלת מרקם חלק ואחיד
- בסיר קטן מחממים את השמנת על להבה בינונית עד להסמכה בקצוות (או לחמם בקערה קטנה במיקרוגל עד שהשמנת חמה למגע – 45-60 שניות
- מוסיפים את הג'לטין לשמנת החמה ומערבבים במרץ עד לקבלת מרקם חלק
- מעבירים את בלילת הג'לטין לקערת הבלנדר ומערבבים עם המלון עד לקבלת מרקם חלק ואחיד
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את המלית על קרום הקרקרים
- מכסים את התבנית ומכניסים למקרר למשך 6+ שעות, עד להתייצבות
- חותכים לריבועים או מלבנים
- מגישים עם זילוף דבש מעל
בתיאבון