דג הסַרְגּוּס נקרא גם כְּסִיפוֹן או גּוּבּוּס וגם נוּפָר וגם שֶׁנְגַּל והוא ממשפחת דגי ים סְפָּרוּסִיִּים Sparidae או Porgy ||| הוא דג נהדר לגריל כי הוא מלא במרכיבים ארומטיים ||| אם אתם מוכנים להקריב כמה צרורות בצל ירוק על הגריל, הניחו אותם על הגריל ואז הניחו את הדג מעל ||| אפשר להשתמש גם בדגי דניס או צ'יפורה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 5 לימונים
- 4 דגי כסיפון (כ-750 גרם כל אחד) נקיים
- מלח
- 8 ענפים טימין טרי
- 4 ענפים אורגנו טרי
- 6 כפות שמן זית, ועוד לשימון הגריל
- 2 צרורות בצל ירוק, חתוכים
אופן הכנה
- מחממים את המנגל עד שהגחלים לוחשות ואדומות
- חותכים 3 לימונים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר
- מיבשים את הדג הן מבחוץ הן מהקרביים הנקיים
- ממלאים הקרביים עם פרוסות הלימון ומלח
- מניחים את הטימין והאורגנו מעל הלימון
- טיפ: אם הדגים לא נסגרים סביב המילוי, קושרים את הדגים סגורים בשני מקומות בעזרת חוט למטבח
- מברישים את הדגים משני הצדדים עם 4 כפות שמן זית
- זורקים בצל ירוק עם קורט מלח ויתרת 2 כפות שמן זית. חותכים את 2 הלימונים הנותרים לשניים ומוציאים את כל הגרעינים
- מנקים ומשמנים את רשת המנגל
- מניחים את הבצל ולימון על הרשת החמה
- מתבלים צד אחד של כל דג במלח ומניחים את הצד המלוח כלפי מטה על רשת המנגל
- הבצל הירוק יהיה מוכן כעבור 3-4 דקות והלימונים כעבור עוד 1-2 דקות
- צולים את הדג כ- 6 דקות, עד שהעור משתחרר באופן טבעי מהגריל
- ממליחים את הצד השני של הצגים, מניחים על הרשת כ- 6 דקות נוספות
הגשה
מסדרים בצל ירוק על צלחת הגשה ומניחים חצאי לימון מסביב לצלחת. מעבירים את הדג לצלחת, מסירים את חוט הקשירה ומגישים.
הערה: אפשר להשתמש בסוגי דג רבים כמו Orata באיטליה, Dorada בספרד, סנפר אדום red snapper בארה"ב ועוד.
בתיאבון