מתכון: דג כסיפון בגריל עם לימונים ובצל ירוק

דג הסַרְגּוּס נקרא גם כְּסִיפוֹן או גּוּבּוּס וגם נוּפָר וגם שֶׁנְגַּל והוא ממשפחת דגי ים סְפָּרוּסִיִּים Sparidae או Porgy ||| הוא דג נהדר לגריל כי הוא מלא במרכיבים ארומטיים ||| אם אתם מוכנים להקריב כמה צרורות בצל ירוק על הגריל, הניחו אותם על הגריל ואז הניחו את הדג מעל ||| אפשר להשתמש גם בדגי דניס או צ'יפורה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דג צ'יפורה על האש (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4-6 מנות)

אופן הכנה

  1. מחממים את המנגל עד שהגחלים לוחשות ואדומות
  2. חותכים 3 לימונים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר
  3. מיבשים את הדג הן מבחוץ הן מהקרביים הנקיים
  4. ממלאים הקרביים עם פרוסות הלימון ומלח
  5. מניחים את הטימין והאורגנו מעל הלימון
  6. טיפ: אם הדגים לא נסגרים סביב המילוי, קושרים את הדגים סגורים בשני מקומות בעזרת חוט למטבח
  7. מברישים את הדגים משני הצדדים עם 4 כפות שמן זית
  8. זורקים בצל ירוק עם קורט מלח ויתרת 2 כפות שמן זית. חותכים את 2 הלימונים הנותרים לשניים ומוציאים את כל הגרעינים
  9. מנקים ומשמנים את רשת המנגל
  10. מניחים את הבצל ולימון על הרשת החמה
  11. מתבלים צד אחד של כל דג במלח ומניחים את הצד המלוח כלפי מטה על רשת המנגל
  12. הבצל הירוק יהיה מוכן כעבור 3-4 דקות והלימונים כעבור עוד 1-2 דקות
  13. צולים את הדג כ- 6 דקות, עד שהעור משתחרר באופן טבעי מהגריל
  14. ממליחים את הצד השני של הצגים, מניחים על הרשת כ- 6 דקות נוספות

הגשה

 
- פרסומת -

 

מסדרים בצל ירוק על צלחת הגשה ומניחים חצאי לימון מסביב לצלחת. מעבירים את הדג לצלחת, מסירים את חוט הקשירה ומגישים.

הערה: אפשר להשתמש בסוגי דג רבים כמו Orata באיטליה, Dorada בספרד, סנפר אדום red snapper בארה"ב ועוד.

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: