שאלו כל אמריקאי על IceBox Cake והוא ילקק את השפתיים ||| עוגה עם שורשים דרום אמריקאים עליהם סיפרנו בעבר כאן ||| עוגת ארגז הקרח נקראת כך כי כוחה בהקפאה וקירור שלה לפני ההגשה ||| שילוב קל ומהיר הכנה של ריבת חלב ועוגיות שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8-10 מנות)
- 300 מ"ל שמנת מתוקה
- 200 מ"ל שמנת חצוצה
- ½ כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- ⅓ כוס ריבת חלב dulce de leche
- 40 עוגיות סנדוויץ' שוקולד דקות (לאוהבי המתוק מאד אוריאו Oreo)
אופן הכנה
- מרפדים תבנית 12X22 ס"מ בשכבה כפולה של ניילון נצמד כשדוחקים את הניילון לפינות ומשאירים כמה ס"מ של שארית מעבר לדופן
- בקערת מיקסר מקציפים יחד את השמנת מתוקה, שמנת חמוצה ומלח על מהירות בינונית-גבוהה 3-5 דקות, עד שנוצרות גבעות נוקשות
- מעבירים 2 כוסות מהקצפת לקערה בינונית ומערבבים פנימה את הסוכר
- מוסיפים את ריבת החלב לקערה הגדולה ומקציפים 1-2 דקות על מהירות בינונית-גבוהה עד שנוצרות גבעות נוקשות
- מתקנים טעם עם עוד מלח
- בעזרת כף משטחים שכבה של 1/2 ס"מ משני סוגי הקרם שמנת על החלק התחתון ודפנות התבנית המרופדת. בעזרת מרית מחליקים אותו לשכבה אחידה
- מכסים את התחתית ב -8 עוגיות, מהדקים אותן בעדינות לתוך הקרם. מעבירים עוד שכבה משתי בלילות הקצפת על פני העוגיות, ואז מחליקים את המשטח
- לוחצים שורה של עוגיות זקופות לאורך הקצה הארוך של התבנית
- גורפים בנדיבות את הקצפת בעזרת העוגיות, מחליפים טעמים, ומהדקים אותן זקופות על השורה האנכית
- ממשיכים ליצור שורות עד שהתבנית מלאה
- הקישו את התבנית על השיש כדי להכניס את העוגיות לשמנת באופן הדוק
- מכסים את העוגיות על ידי העברת הקרם הנותר על פני השטח ולאחר מכן מחליקים את הקרם
- סוגרים את התבנית עם עודפי הניילון הנצמד ומכניסים למקפיא לזמן של 6+ שעות
- טיפ: העוגה תישאר קפואה עד חודש
- שדרוג: אפשר לקשט בפירות יער או חתיכות שוקולד לפני ההקפאה או לפני ההגשה
להגשה
עוטפים את החלק העליון של הכיכר, הופכים את הכיכר על צלחת, מסירים את התבנית והניילון הנצמד ופורסים בעזרת סכין משוננת ורטובה.
בתיאבון