בראש השנה נהוג לאכול דגים לסימן שנפרה כדגים בלא שתשלוט בנו עין הרע ||| בנוסף נהוג לאכול ראש של דג לסימן שנהיה לראש ולא לזנב ||| לכבוד ראש השנה מנה שכל אחד יוכל לאכול, כולל ילדים (כי אין עצמות דג) ||| הסוד הוא בתיבול אבל בעיקר בתערובת הדגים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (20-30 קציצות)
לתערובת הקציצות
- 1 ק"ג פילה דגים או דג לבן טחון (בָּקָלָה, קוד, הייק, מרלוזה, שיבוטה וכו')
- 3-4 שיני שום (אפשר עוד לאוהבי הז'נר) כתושות
- צרור גדול של פטרוזיליה ו/או כוסברה (כמה שאוהבים) קצוץ דק מאד
- מלח
לרוטב
- 4-6 עגבניות רכות או 500 גרם עגבניות מרוסקות
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
- 1/2 כף כורכום
- 1 כף כמון
- 2 שיני שום כתושות
- 8 שיני שום חצויות
- מלח
- לאוהבי חריף: 1 כפית פלפל שאטה גרוס (או 1 פלפל ירוק חריף טרי, חצוי)
- צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
- 2 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1/2 לימון מיץ בלבד
אופן הכנה
- לטחון את הדגים ולערבב לתוכם את הירק הקצוץ שבחרנו, שום כתוש ומלח לפי הטעם
- לתת לתערובת לספוג טעמים עד להכנת הרוטב (לפחות שעה במקרר)
- בסיר סוטאז' (רחב) על להבה נמוכה לגרד העגבניות הרכות (או לחילופין עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים)
- להוסיף שמן הזית והתבלינים
- להגביר הלהבה לבינונית ולערבב עד שרותח
- להוסיף כוס מים רותחים ולהשאיר על להבה בינונית
- להוסיף הכוסברה (או פטרוזיליה), פלפל אדום ומיץ לימון ומערבבים
- מביאים לרתיחה על להבה גבוהה
- מניחים את הקציצות ברוטב המבעבע מבלי לתת לרוטב מלבעבע
- להנמיך ללהבה בחום בינוני ולבשל 25 דקות
הערה חשוב מאד: אין לגעת בקציצות מרגע הנחתן ברוטב ועד ההגשה, כי אם תגעו הקציצות עלולות להתפרק
בתיאבון