חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קציצות דגים ירוקות

בראש השנה נהוג לאכול דגים לסימן שנפרה כדגים בלא שתשלוט בנו עין הרע ||| בנוסף נהוג לאכול ראש של דג לסימן שנהיה לראש ולא לזנב ||| לכבוד ראש השנה מנה שכל אחד יוכל לאכול, כולל ילדים (כי אין עצמות דג) ||| הסוד הוא בתיבול אבל בעיקר בתערובת הדגים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קציצות דגים ירוקות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (20-30 קציצות)

לתערובת הקציצות

לרוטב

אופן הכנה

  1. לטחון את הדגים ולערבב לתוכם את הירק הקצוץ שבחרנו, שום כתוש ומלח לפי הטעם
  2. לתת לתערובת לספוג טעמים עד להכנת הרוטב (לפחות שעה במקרר)
  3. בסיר סוטאז' (רחב) על להבה נמוכה לגרד העגבניות הרכות (או לחילופין עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים)
  4. להוסיף שמן הזית והתבלינים
  5. להגביר הלהבה לבינונית ולערבב עד שרותח
  6. להוסיף כוס מים רותחים ולהשאיר על להבה בינונית
  7. להוסיף הכוסברה (או פטרוזיליה), פלפל אדום ומיץ לימון ומערבבים
  8. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה
  9. מניחים את הקציצות ברוטב המבעבע מבלי לתת לרוטב מלבעבע
  10. להנמיך ללהבה בחום בינוני ולבשל 25 דקות

הערה חשוב מאד: אין לגעת בקציצות מרגע הנחתן ברוטב ועד ההגשה, כי אם תגעו הקציצות עלולות להתפרק

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *