סופגניות שיתאימו לנמנעים מלקטוז ואוהבי טעמים קצת שונים ||| מילוי מומלץ של דולצ'ה דה לצ'ה אבל גם מילוי אחר יעשה העבודה ||| מצרכים טבעוניים יעשו את העבודה לסופגנייה בריאה ועשירה יותר מהקלסית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (20 סופגניות קטנות)
- 3 כוסות קמח
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 ביצים L
- 3 כפות שמן קוקוס
- 2 כפיות ברנדי או קלבדוס
- 3/4 כוס חלב קוקוס טבעי
לטיגון
- שמן
למילוי
לעיטור
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את כל מצרכי הבצק לקבלת בצק רך וגמיש
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות
- מכסים עם ניילון נצמד ומניחים כ- 1.5 שעות לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו
- בוצעים מהבצק כדורי בצק של 40 גרם לערך ויוצרים כדורים חלקים שווים
- מניחים את כדורי הבצק על נייר אפייה משומן במרווחים
- מכסים את כדורי הבצק ומניחים להם לתפוח במשך 30 דקות נוספות
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר גדול ורחב ומטגנים על להבה בינונית בשמן חם (אך לא חם מדי), במשך 4 דקות מכל צד
- מוציאים את הסופגניות מהשמן ומניחים על נייר סופג
- מצננים וממלאים בריבת חלב (או ריבה אחרת שאוהבים)
- מפדרים מעל אבקת סוכר
בתיאבון וחג אורים שמח