חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לביבות ירק ללא טיגון

לביבות תפוחי אדמה עשירות עם ירקות נוספים ||| לביבות שהפעם יהיו פחות שמנות ושומניות ||| ללא טיגון על כל המשמעות שבכך ומבלי לאבד את הטעם העשיר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לביבות אפויות בתנור (צילום דני בר)

מצרכים (12-14 לביבות בינוניות(:

לאפייה

  • תרסיס שמן
  • נייר אפייה

אופן הכנה

  1. במגרדת בינונית מגרדים לתוך קערה את תפוח האדמה, קולרבי ובצל
  2. סוחטים היטב את הירקות המגורדים כך שהנוזלים מופרדים והירקות נשארים בקערה
  3. חותכים את החלק הירוק של עלי המנגולד לרצועות דקות
  4. חותכים את עלי התרד לרצועות
  5. מוסיפים את רצועות התרד ומנגולד לתוך הקערה ומערבבים
  6. מוסיפים את השום כתוש והכוסברה הקצוצה ומערבבים
  7. מוסיפים את הקמח (או פירורי הלחם), תבלינים וביצה ומערבבים היטב
  8. במידת הצורך מוסיפים את הביצה הנוספת
  9. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומרססים אותו בתרסיס שמן
  10. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  11. נוטלים כף מהתערובת ומניחים על התבנית ברווחים בין כל יחידה ליחידה
  12. משטחים את הקציצות בעזרת גב הכף כך שתיווצר לביבה עגולה
  13. מרססים מעט את פני הלביבות
  14. אופים במשך 15-20 דקות עד קבלת גוון חום זהבהב
  15. הערה: את אותה תערובת אפשר גם לטגן אבל חבל על השמן והקלוריות

בתיאבון וחג אורים שמח

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *