לביבות תפוחי אדמה עשירות עם ירקות נוספים ||| לביבות שהפעם יהיו פחות שמנות ושומניות ||| ללא טיגון על כל המשמעות שבכך ומבלי לאבד את הטעם העשיר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12-14 לביבות בינוניות(:
- 1 תפוח אדמה בינוני מקולף
- 1 קולרבי בינוני
- 1 בצל בינוני
- 3 עלי מנגולד (או סלק)
- 5 עלי תרד
- 1 כף שום כתוש
- 5 גבעולי כוסברה קצוצים דק
- 3 כפות קמח או פירורי לחם
- מלח
- פלפל
- 1/2 כפית כמון
- 2 ביצים L
לאפייה
- תרסיס שמן
- נייר אפייה
אופן הכנה
- במגרדת בינונית מגרדים לתוך קערה את תפוח האדמה, קולרבי ובצל
- סוחטים היטב את הירקות המגורדים כך שהנוזלים מופרדים והירקות נשארים בקערה
- חותכים את החלק הירוק של עלי המנגולד לרצועות דקות
- חותכים את עלי התרד לרצועות
- מוסיפים את רצועות התרד ומנגולד לתוך הקערה ומערבבים
- מוסיפים את השום כתוש והכוסברה הקצוצה ומערבבים
- מוסיפים את הקמח (או פירורי הלחם), תבלינים וביצה ומערבבים היטב
- במידת הצורך מוסיפים את הביצה הנוספת
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומרססים אותו בתרסיס שמן
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- נוטלים כף מהתערובת ומניחים על התבנית ברווחים בין כל יחידה ליחידה
- משטחים את הקציצות בעזרת גב הכף כך שתיווצר לביבה עגולה
- מרססים מעט את פני הלביבות
- אופים במשך 15-20 דקות עד קבלת גוון חום זהבהב
- הערה: את אותה תערובת אפשר גם לטגן אבל חבל על השמן והקלוריות
בתיאבון וחג אורים שמח