סופגנייה עם שילוב יותר בריא ועשיר בטעם ||| יוגורט, לימון ושמן זית הם מרכיבים פחות מסורתיים אבל שווים את המאמץ ||| הכנה קלה עם טעם נהדר ובלי לקחת משכנתה עבור סופגנייה קנויה באחת מבתי המאפה המפונפנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כ־20 סופגניות קטנות)
- 350 גרם קמח תופח
- 2 ביצים L
- 2 גביעי יוגורט 5%
- 400 גרם סוכר
- 1 לימון – גרידת הקליפה
- 2 כפות שמן זית עדין
לטיגון
- 1.5 ליטר שמן לטיגון עמוק
להגשה
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר גדול ורחב.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים עד שהתערובת אחידה וחלקה
- בדיקת השמן: מטפטפים טיפה קטנה של בצק לשמן. אם היא צפה ויש בועות רבות סביב הבצק, זה הסימן שהשמן בטמפרטורה הנכונה
- טובלים כף בשמן החם ואז בבלילה, ויוצקים מהבלילה כף גדושה לתוך השמן
- מניחים בשמן כמה סופגניות, רק עד שפני השמן מלאים ולא צפוף מידי
- מטגנים 3 דקות מכל צד, עד שהסופגניות שחומות ונאות
- טיפ: כדאי לשים לב שהשמן חם אך לא רותח, כדי שהסופגניות יזהיבו אך גם יתבשלו מבפנים. למניעת שריפת הסופגניות שימו בסיר השמן הרותח, 1-2 פרוסות גזר טרי
- מוציאים את הסופגניות בעזרת כף מחוררת, ומניחים על נייר סופג
- מפדרים אבקת סוכר מעל
- מגישים מייד
המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אופיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו
בתיאבון וחג אורים שמח