חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פיצה כמו מטאבון

מתכון לפיצה שאפשר להכין כאילו יש לכם תנור פיצה או טאבון ||| בצק הוא המפתח לפיצה כמו באיטליה, כאן ממש במטבח שלכם ||| כך תפנקו את כולם בפיצה חמה וטעימה ישר מהתנור ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דומינו'ס פיצה עם בסיס בצק כוסמין (צילום דן פרץ)

מצרכים (3-5 פיצות בינוניות)

לבצק

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 650 סמ"ק מים
  • 30 גרם מלח
  • 5 גרם שמרים יבשים
פיצה לפני התנור (צילום עידו הרמן)

לתכולה

  • רוטב פיצה מוכן או תעשו לבד כמו במתכון זה…
  • פטריות, זיתים, טונה, אנשובי, בלמי, בצל וככל העולה על טעמכם

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר נערבב ידנית ל את המים ואת המלח ולערבב ידנית בעזרת כף עד להמסת המלח
  2. להוסיף 100 גרם קמח ואת השמרים ושוב לערבב עד איחוד הקמח והנוזלים
  3. להוסיף את יתרת הקמח ולהתחיל לערבל בעזרת וו הלישה במיקסר ובמהירות איטית כ-5 דקות עד היווצרות בצק אחיד
  4. להגביר טיפה את המהירות ולהמשיך לישה עוד כ-5 דקות
  5. לפזר מעט קמח על משטח עבודה
  6. יש להמשיך ללוש את הבצק לישה ידנית עד קבלת בצק חלק וגמיש
  7. לקמח את הבצק
  8. להתפיח כשעה בכלי מכוסה
  9. להוציא אוויר מהבצק ולהתפיח פעם נוספת כשעה
  10. להעביר למשטח עבודה ולחלק לכדורי בצק של 300 – 400 גרם
  11. להניח את כדורי הבצק על משטח או כלי מקומח ולהתפיח עד הכפלת גודל הכדורים
  12. לחמם תנור ל- 220 מעלות או יותר כ- 45 דקות לפני האפיה (אם יש אבן אפיה בתנור זה יהיה שדרוג) ואם אין אז תבנית הפוכה של התנור על קרקעית התנור
  13. לוקחים כדור פיצה ופותחים לעיגול פיצה
  14. מורחים על הבצק בסיס רוטב עגבניות לפיצה
  15. מניחים על הבצק כל מה שחשקה נפשכם (זיתים, טונה, פטריות, אנשובי, בצל ועוד)
  16. מניחים את הפיצה על התבנית ההפוכה שבינתיים צברה חום (בהנחה שאין לכם אבן שמוט). הערה: אפשר לטובת הנוחות, לפרוש על התבנית ההפוכה נייר אפייה ועליו להניח הפיצה
  17. אופים כ- 10 דקות או קצת יותר תלוי בתנור שלכם

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *