מתכון לפיצה שאפשר להכין כאילו יש לכם תנור פיצה או טאבון ||| בצק הוא המפתח לפיצה כמו באיטליה, כאן ממש במטבח שלכם ||| כך תפנקו את כולם בפיצה חמה וטעימה ישר מהתנור ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (3-5 פיצות בינוניות)
לבצק
- 1 ק"ג קמח לבן
- 650 סמ"ק מים
- 30 גרם מלח
- 5 גרם שמרים יבשים
לתכולה
- רוטב פיצה מוכן או תעשו לבד כמו במתכון זה…
- פטריות, זיתים, טונה, אנשובי, בלמי, בצל וככל העולה על טעמכם
אופן הכנה
- בקערת מיקסר נערבב ידנית ל את המים ואת המלח ולערבב ידנית בעזרת כף עד להמסת המלח
- להוסיף 100 גרם קמח ואת השמרים ושוב לערבב עד איחוד הקמח והנוזלים
- להוסיף את יתרת הקמח ולהתחיל לערבל בעזרת וו הלישה במיקסר ובמהירות איטית כ-5 דקות עד היווצרות בצק אחיד
- להגביר טיפה את המהירות ולהמשיך לישה עוד כ-5 דקות
- לפזר מעט קמח על משטח עבודה
- יש להמשיך ללוש את הבצק לישה ידנית עד קבלת בצק חלק וגמיש
- לקמח את הבצק
- להתפיח כשעה בכלי מכוסה
- להוציא אוויר מהבצק ולהתפיח פעם נוספת כשעה
- להעביר למשטח עבודה ולחלק לכדורי בצק של 300 – 400 גרם
- להניח את כדורי הבצק על משטח או כלי מקומח ולהתפיח עד הכפלת גודל הכדורים
- לחמם תנור ל- 220 מעלות או יותר כ- 45 דקות לפני האפיה (אם יש אבן אפיה בתנור זה יהיה שדרוג) ואם אין אז תבנית הפוכה של התנור על קרקעית התנור
- לוקחים כדור פיצה ופותחים לעיגול פיצה
- מורחים על הבצק בסיס רוטב עגבניות לפיצה
- מניחים על הבצק כל מה שחשקה נפשכם (זיתים, טונה, פטריות, אנשובי, בצל ועוד)
- מניחים את הפיצה על התבנית ההפוכה שבינתיים צברה חום (בהנחה שאין לכם אבן שמוט). הערה: אפשר לטובת הנוחות, לפרוש על התבנית ההפוכה נייר אפייה ועליו להניח הפיצה
- אופים כ- 10 דקות או קצת יותר תלוי בתנור שלכם
בתיאבון