חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: גולאש הונגרי חגיגי Gulyás

נפטון והמתכונאית אריקה לוי מציעים מתכון לראש השנה ||| מומלץ להכין כמות כפולה כי כולם יבקשו תוספת ||| נפטון מציעה ליהנות ממגוון תבלינים ותיבולים שישדרגו כל מנה ||| התבלינים, התערובות והממרחים ללא תוספות של חומרים משמרים או צבעי מאכל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

גולאש הונגרי (צילום PIXABAY)

חמישה תבלינים של נפטון

  • תערובת לתיבול אורז בסגנון מרוקאי: תערובת תיבול חדשה, להכנת אורז בקלות, במהירות ובנוחות. מכילה, בין השאר, בצל מיובש, עדשים, צימוקים כהים, שקדים, חומוס הודי (צ'אנה דאל), שמן, פפריקה, מלח ותבלינים. מספיק להוסיף חצי כוס מהתערובת לכוס אורז (מתכון מנצח בגב האריזה). מחיר: 15.90 שקלים (140 גרם)
  • פפריקה מתוקה: 100% פפריקה איכותית מתוקה. מתאימה לתיבול מבחר מאכלים ותבשילים חמים, פושרים או קרים, לסלטים, לממרח חומוס ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 שקלים (150 גרם)
  • פפריקה מתוקה בשמן בסגנון מרוקאי: פפריקה מתוקה עם שמן. מתאימה למבחר מאכלים ותבשילים חמים, פושרים או קרים, לסלטים, לממרח חומוס ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 שקלים (150 גרם)
  • שמיר: 100% עלי שמיר מיובשים. מתאים למבחר מאכלי בשר, עוף, דגים, פשטידות, מאפים חלביים ומבחר תוספות כמו תפוחי אדמה, פסטה ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 שקלים (25 גרם)
  • ממרח טאפנד זיתים ירוקים: מתאים לתיבול סלטים קרים או חמים, לכריכים ולטוסטים, לפסטות ועוד. מכיל בין השאר זיתים ירוקים, שמן זית, שמן קנולה, תבלינים, סוכר, רכז לימון ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 שקלים (180 גרם)
תבלינים נפטון (צילום מיכאל כץ, סטודיו X)

מצרכים

  • 5 ק"ג בשר בקר (כתף, אסאדו וכד'), חתוך לקוביות בינוניות
  • 2 פלפלים (ירוק, אדום או צהוב), חתוכים לקוביות
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 – 1 כפית פלפל שחור של "נפטון"
  • 3 – 4 כפות פפריקה מתוקה של "נפטון"
  • 3-4 שיני שום קלופות שלמות
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1/2 – 1 כוס ציר מרק (ירקות/עוף/בשר)
  • 1 כוס יין אדום יבש (או חצי יבש)
  • 1/2 כוס עגבניות מרוסקות

שידרוג

  • להחליף חלק מהפפריקה בפפריקה מעושנת או בפפריקה חריפה של "נפטון"
  • אפשר להוסיף גם 1/2 כפית זרעי קימל של "נפטון" – לאוהבי הטעם

אופן הכנה

  1. לחמם סיר בינוני-גדול עם השמן
  2. לטגן ולהשחים את הבשר מכל הצדדים, בכמה סבבים
  3. להוציא את הבשר לקערה
  4. באותו סיר לטגן את הבצל (להוסיף עוד שמן אם צריך)
  5. להוסיף את הפלפלים והשום ולטגן עד שהם מתחילים להתרכך
  6. להוסיף את העגבניות ואת התבלינים, ולטגן 2-3 דקות נוספות
  7. להוסיף את הבשר (כולל הנוזלים שיצאו מהם), ולערבב
  8. להוסיף היין וציר מרק
  9. הערה: על הנוזלים לכסות את הבשר ועוד קצת. אם חסרים נוזלים, להוסיף עוד מעט מרק או מים
  10. להביא לרתיחה ולטעום את הנוזלים. אם חסר מלח או תיבול – לתקן תיבול
  11. לכסות את הסיר, להנמיך להבה ולבשל מכוסה במשך 2.5 שעות, עד שהבשר רך
  12. אפשר להוסיף, בשעת הבישול האחרונה, קוביות של תפוח אדמה

הערות: אפשר ואף רצוי להכין את הגולאש מראש. לחמם על להבה נמוכה לפני הגשה. אפשר להקפיא אבל לא להקפיא את תפוחי האדמה

הצעת הגשה: אפשר להגיש עם ניוקי, שהוכנו בנפרד

בתיאבון Jó étvágyat

עלו החודש

נושאים פופולריים

2 תגובות

  1. גולש טוב מבשלים עם אותה כמות של בצל לכמות הבשר. הבשר מתבשל שעות בנוזלים של הבצל בלבד. כמות גדולה של פפריקה ומעט מלח. מגישים עם שפצל או לחמניה טריה.

    1. אכן גולש עושים גם כפי שכתבת אבל יש עוד 20 סוגי גולאש נוספים שמפורטים בפוסט. כל אחד וטעמו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *