עוגיות מתובלות הן הלהיט של כל חורף וחגיגות השנה החדשה ||| עוגיות ללא גלוטן שהן קצת חריפות, גם פריכות אבל עסיסיות ||| מצוינות לצד כוס תה חם ביום חורפי או בכלל בחגי דצמבר-ינואר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית ציפורן טחון
- 1/2 כפית הל טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- קורט מלח
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 3/4 כוס קמח כוסמת
- 1.75 כוסות קמח אורז
- 1 ביצה XL
- 100 גרם שוקולד חלב קצוץ קטן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל־ 180מעלות
- במעבד מזון מערבבים את הסוכר, קינמון, ציפורן, הל, פלפל, ומלח ומעבדים לאבקה אחידה
- מוסיפים את קוביות החמאה, קמחים, וביצה ומעבדים בפולסים לקבלת עיסה אחידה
- מוסיפים לקערה את השוקולד תוך שלשים את העיסה לאחידות
- קורצים מהתערובת כדורים קטנים בגודל כדור פינג-פונג. טיפ: מומלץ להרטיב את הידיים
- שמים את כדורי הבצק במקפיא למשך 10 דקות
- מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של 3 ס"מ בין אחד
לשני - אופים 15 דקות
- מוציאים ומצננים
- שומרים בכלי אטום
בתיאבון