חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת גבינה ללא גלוטן ולפסח

עוגה כשרה לפסח אבל טעימה בכל ימות השנה גם לנמנעים מגלוטן ||| גם אתן.ם תוכלו לאפות אותה בשיטת אמבט מרים ||| עוגה טעימה לכוווולם בכל ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת גבינה (צילום: דניאל לילה)

אַמְבַּט מִרְיָם

שיטת אפייה בה סיר כּפוּל; סיר בּתוֹך סיר. המאכל מתבּשל בּסיר הפּנימי, הנתוּן בּמים הרוֹתחים שבּסיר החיצוֹן. בצרפתית: Bain-marie ובאנגלית:  Double-boiler

מצרכים (תבנית רגילה עגולה 22)

  • 750 גרם גבינה 9% (אפשר גם גבינת 5%)
  • 200 שמנת חמוצה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 לימון – גרידת הקליפה בלבד
  • 6 ביצים XL מופרדות
  • 40 גרם פודינג וניל
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 כף מחית וניל
  • 1 כוס סוכר

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, שמנת וחלמוני הביצים לתערובת אחידה
  2. מוסיפים את הפודינג, קורנפלור, גרידת לימון ומחית הווניל ומערבבים במרץ עד שמקבלים מרקם אחיד וחלק וללא גושים
  3. בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים
  4. מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד שהקצף קרמי, מבריק אבל לא נוקשה
  5. מקפלים את הקצף אל תערובת העוגה שבקערה הגדולה, עד קבלת מסה אחידה
  6. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  7. מרפדים תבנית (לא קפיצית) 22 ס"מ בתחתית בנייר אפייה גזור לגודל התחתית ומשמנים
  8. משמנים גם את הדפנות הפנימיים של התבנית ומצמידים להן נייר אפייה מסביב
  9. יוצקים את התערובת לתבנית
  10. מכינים אמבט מרים: מניחים התבנית העגולה בתוך תבנית גדולה יותר ובה מים חמים שיגיעו עד מחצית גובה תבנית העוגה
  11. אופים במשך 20 דקות
  12. מורידים הטמפרטואה בתנור ל־160 מעלות ואופים עוד שעה
  13. מקררים את העוגה לטמפרטורת חדר או מקרר ורק אז משחררים את נייר האפייה מדופנות הכלי והופכים התבנית על מגש ומסירים את נייר האפייה
  14. הופכים חזרה בעדינות על צלחת הגשה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *