עוגה כשרה לפסח אבל טעימה בכל ימות השנה גם לנמנעים מגלוטן ||| גם אתן.ם תוכלו לאפות אותה בשיטת אמבט מרים ||| עוגה טעימה לכוווולם בכל ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
אַמְבַּט מִרְיָם
שיטת אפייה בה סיר כּפוּל; סיר בּתוֹך סיר. המאכל מתבּשל בּסיר הפּנימי, הנתוּן בּמים הרוֹתחים שבּסיר החיצוֹן. בצרפתית: Bain-marie ובאנגלית: Double-boiler
מצרכים (תבנית רגילה עגולה 22)
- 750 גרם גבינה 9% (אפשר גם גבינת 5%)
- 200 שמנת חמוצה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 לימון – גרידת הקליפה בלבד
- 6 ביצים XL מופרדות
- 40 גרם פודינג וניל
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1 כף מחית וניל
- 1 כוס סוכר
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, שמנת וחלמוני הביצים לתערובת אחידה
- מוסיפים את הפודינג, קורנפלור, גרידת לימון ומחית הווניל ומערבבים במרץ עד שמקבלים מרקם אחיד וחלק וללא גושים
- בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד שהקצף קרמי, מבריק אבל לא נוקשה
- מקפלים את הקצף אל תערובת העוגה שבקערה הגדולה, עד קבלת מסה אחידה
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- מרפדים תבנית (לא קפיצית) 22 ס"מ בתחתית בנייר אפייה גזור לגודל התחתית ומשמנים
- משמנים גם את הדפנות הפנימיים של התבנית ומצמידים להן נייר אפייה מסביב
- יוצקים את התערובת לתבנית
- מכינים אמבט מרים: מניחים התבנית העגולה בתוך תבנית גדולה יותר ובה מים חמים שיגיעו עד מחצית גובה תבנית העוגה
- אופים במשך 20 דקות
- מורידים הטמפרטואה בתנור ל־160 מעלות ואופים עוד שעה
- מקררים את העוגה לטמפרטורת חדר או מקרר ורק אז משחררים את נייר האפייה מדופנות הכלי והופכים התבנית על מגש ומסירים את נייר האפייה
- הופכים חזרה בעדינות על צלחת הגשה
בתיאבון