טארט לימון קל להכנה וללא גלוטן ||| טארט שיתאים לפסח וגם לנמנעים מגלוטן ||| טארט לימון הוא מנה צרפתית קלאסית והפעם עם טוויסט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית טארט 24)
לקלתית:
- 200 גרם קמח שקדים
- 3 כפות סוכר חום
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 כפות קורנפלור (או קמח)
- 50 גרם קמח טפיוקה
- קורט מלח
למילוי
- 115 גרם חמאה
- 180 מ"ל מיץ לימון
- 160 גרם סוכר
- קורט מלח
- 3 ביצים ועוד 3 חלמוני ביצים
שדרוג
- 3 חלבוני ביצים
- סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- הכנת הבצק: שמים את כל המצרכים במעבד מזון או בבלנדר טוב ומערבבים בפולסים. תקבלו תחילה פירורים שילכו ויתלכדו לבצק
- מעבירים את הבצק לתבנית טארט 24
- טיפ: אל תנסו לרדד עם מערוך
- שטמו את הבצק במרכז התבנית עם האצבעות פזרו את הבצק כך שיכסה את התחתית ויטפס על השוליים
- מחוררים את התחתית בצק עם מזלג במספר מקומות
- מעבירם את התבנית למקפיא ל- 15 דקות
- מכניסים את הבצק טארט לתנור ואופים 15דקות
- בינתיים שמים בסיר את החמאה, לימון, סוכר, ומלח ומבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר והחמאה נמסים ונטמעים זה בזה
- טורפים בקערה נוספת את הביצים עם חלמוני הביצים
- זולפים כחצי מתערובת הלימון בקילוח דק לקערה עם הביצים הטרופות תוך כדי ערבוב. הערה: שימו לב לעבוד בטמפרטורת חדר כי הביצים עלולות להתבשל אם החמאה תהיה חמה מידי
- שופכים את התערובת כולה חזרה לסיר מחזירים לכיריים על להבה נמוכה ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה
- מוציאים את הטארט מהתנור ושופכים את קרם הלימון ישירות לתוך הטארט תוך כדי ישור והשטחת הקרם לימון לגובה אחיד
- מורידים טמפרטורת התנור ל- 120 מעלות
- מכניסים התבנית טארט לימון לתנור לאפיה של 20 דקות
- מצננים לפני הגשה
שדרוג: אפשר לעשות קציפה מ-3 חלבוני הביצים שנותרו וסוכר ולקשט הטארט.
בתיאבון