מתכון: טארט לימון ללא גלוטן

טארט לימון קל להכנה וללא גלוטן ||| טארט שיתאים לפסח וגם לנמנעים מגלוטן ||| טארט לימון הוא מנה צרפתית קלאסית והפעם עם טוויסט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טארט לימון (צילום דניאלה שטרן)

מצרכים (תבנית טארט 24)

לקלתית:

  • 200 גרם קמח שקדים
  • 3 כפות סוכר חום
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות קורנפלור (או קמח)
  • 50 גרם קמח טפיוקה
  • קורט מלח

למילוי

שדרוג

 
- פרסומת -

 
  • 3 חלבוני ביצים
  • סוכר

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. הכנת הבצק: שמים את כל המצרכים במעבד מזון או בבלנדר טוב ומערבבים בפולסים. תקבלו תחילה פירורים שילכו ויתלכדו לבצק
  3. מעבירים את הבצק לתבנית טארט 24
  4. טיפ: אל תנסו לרדד עם מערוך
  5. שטמו את הבצק במרכז התבנית עם האצבעות פזרו את הבצק כך שיכסה את התחתית ויטפס על השוליים
  6. מחוררים את התחתית בצק עם מזלג במספר מקומות
  7. מעבירם את התבנית למקפיא ל- 15 דקות
  8. מכניסים את הבצק טארט לתנור ואופים 15דקות
  9. בינתיים שמים בסיר את החמאה, לימון, סוכר, ומלח ומבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר והחמאה נמסים ונטמעים זה בזה
  10. טורפים בקערה נוספת את הביצים עם חלמוני הביצים
  11. זולפים כחצי מתערובת הלימון בקילוח דק לקערה  עם הביצים הטרופות תוך כדי ערבוב. הערה: שימו לב לעבוד בטמפרטורת חדר כי הביצים עלולות להתבשל אם החמאה תהיה חמה מידי
  12. שופכים את התערובת כולה חזרה לסיר מחזירים לכיריים על להבה נמוכה ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה
  13. מוציאים את הטארט מהתנור ושופכים את קרם הלימון ישירות לתוך הטארט תוך כדי ישור והשטחת הקרם לימון לגובה אחיד
  14. מורידים טמפרטורת התנור ל- 120 מעלות
  15. מכניסים התבנית טארט לימון לתנור לאפיה של 20 דקות
  16. מצננים לפני הגשה

שדרוג: אפשר לעשות קציפה מ-3 חלבוני הביצים שנותרו וסוכר ולקשט הטארט.

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: