חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שבעה מתכוני ירקות צבעוניים ובריאים

מתכונים צמחוניים שכל אחד יאהב ||| תוספת בריאות לכל מנה עיקרית וגם כמנה עיקרית ||| סלק, שומר, קולרבי, כרובית, גזר, בטטה ואפונה ||| סלט שומר וקולרבי ||| סלק צלוי ||| כרובית אפויה עם עשבי תיבול ||| סלק צלוי בדבש וחומץ בלסמי ||| שומר צלוי עם תפוזים ||| גזר צלוי עם רימונים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

כרובית אפויה (צילום דני בר)

מתכון: סלק צלוי בדבש וחומץ בלסמי

מצרכים

להגשה

  • גרגרי רימון

אופן הכנה

  1. חותכים את הסלקים לאורכם לשישיות או רבעים ושמים בתבנית חסינת חום
  2. בקערה מערבבים את שאר המצרכים לתערובת אחידה
  3. יוצקים לתבנית עם הסלק ומערבבים היטב עד שכל הסלקים יהיו מצופים בתערובת
  4. מכסים בנייר כסף מחורר ב-4-5 מקומות
  5. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  6. אופים כ- 30 דקות
  7. מסירים את הנייר כסף ומערבבים בעדינות את תכולת התבנית
  8. אופים עוד כ־20 דקות (סה"כ כ-50 דקות בתנור)

הגשה

  1. לפזר מעל גרגירי רימון.
סלק טרי (צילום דן בר-דוב)

מתכון: סלק צלוי

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. שוטפים את הסלק, מקלפים וקוטמים את הקצוות
  2. חותכים כל סלק לארבע או שמונה חתיכות
  3. מערבבים את שאר הרכיבים ומעסים בהם את הסלק
  4. מניחים את הסלק בתבנית תנור מכוסה בנייר אפיה
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות
  6. אופים במשך שעה

הגשה

מסדרים בצלחת הגשה יפה לצד רבעי לימון ומפזרים מעט שברי פיצוחים.

שומר טרי (צילום אליחנן מלכיור)

מתכון: סלט שומר וקולרבי

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את השומר לאורכו וכל מחצית פורסים לרוחב לפרוסות דקות
  2. חותכים את הקולרבי והבצל לאורכם לרבעים
  3. פורסים כל רבע קולרבי לרוחב לפרוסות דקות
  4. בקערה מערבבים את הירקות
  5. מוסיפים את מיץ הלימון, שמן זית, מלח גס ופלפל ומערבבים היטב
  6. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומגישים
כרובית על האש אצל מריאנו שיינקמן קייטרינג דרום אמריקאי שף אסאדור מריאנו שיינקמן (צילום ענת פייזר)

מתכון: כרובית אפויה עם עשבי תיבול

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את בסיס הכרוביות ככה שיהיו יציבות ויעמדו ישר
  2. מערבבים בקערית את שמן הזית, שום, עשבי תיבול, מלח ופלפל
  3. מניחים את הכרוביות בתבנית חסינת חום
  4. מורחים עליהן את תערובת השמן
  5. יוצקים לתבנית 2 כוסות מים
  6. מכסים את התבנית בנייר כסף
  7. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  8. אופים כ־ 30־40 דקות עד שהכרובית רכה מעט אך לא רכה מדי
  9. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד כ־20 דקות עד שהחלק העליון שחום
בטטה (צילום Pixabay)

מתכון: סלט בטטה ואפונה

מצרכים

לאפונה

אופן הכנה

  1. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל של 1X1 ס"מ
  2. מערבבים בתבנית אפייה את קוביות הבטטה עם חצי כוס שמן, מלח ופלפל
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות
  4. אופים 30 דקות
  5. מבשלים את האפונה בסיר, יחד עם שאר מצרכי האפונה במשך 15 דקות. הערה: האפונה צריכה להיות מבושלת אך לא רכה מידי
  6. מערבבים את הבטטות עם האפונה
  7. שומרים במקרר עד להגשה
  8. הגשה: אפשר לקשט עם פרוסות שקדים קלויות

מתכון: שומר צלוי עם תפוזים

מצרכים

אופן הכנה

  1. חוצים את השומר לאורכו
  2. מערבבים את שאר המצרכים לתערובת אחידה
  3. שמים את כל התערובת בתבנית אפיה ומערבבים היטב
  4. מניחים את השומר עם הצד החתוך כלפי מטה מעל התערובת שבתבנית
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  6. מכסים בנייר כסף מחורר ב- 4-5 מקומות
  7. אופים כשעה
גזר טריא (צילום Pixabay)

מתכון: גזר צלוי עם רימונים

מצרכים

אופן הכנה

  1. מניחים את הגזרים הקלופים והחצויים בתבנית
  2. בקערה מערבבים את כל שאר המצרכים
  3. יוצקים את הבלילה הגזר ומערבבים היטב
  4. מכסים בנייר כסף מחורר ב- 4-5 מקומות
  5. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  6. אופים 30-40 דקות
  7. מסירים את הנייר כסף ומערבבים
  8. ממשיכים לצלות עוד כ־ 20־30 דקות

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *