מתכונים צמחוניים שכל אחד יאהב ||| תוספת בריאות לכל מנה עיקרית וגם כמנה עיקרית ||| סלק, שומר, קולרבי, כרובית, גזר, בטטה ואפונה ||| סלט שומר וקולרבי ||| סלק צלוי ||| כרובית אפויה עם עשבי תיבול ||| סלק צלוי בדבש וחומץ בלסמי ||| שומר צלוי עם תפוזים ||| גזר צלוי עם רימונים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: סלק צלוי בדבש וחומץ בלסמי
מצרכים
- 6 סלק בינוני קלוף
- 4 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות דבש
- 4 כפות שמן זית
- 6 עלי מרווה
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד דק
- מלח
- פלפל גרוס
להגשה
- גרגרי רימון
אופן הכנה
- חותכים את הסלקים לאורכם לשישיות או רבעים ושמים בתבנית חסינת חום
- בקערה מערבבים את שאר המצרכים לתערובת אחידה
- יוצקים לתבנית עם הסלק ומערבבים היטב עד שכל הסלקים יהיו מצופים בתערובת
- מכסים בנייר כסף מחורר ב-4-5 מקומות
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- אופים כ- 30 דקות
- מסירים את הנייר כסף ומערבבים בעדינות את תכולת התבנית
- אופים עוד כ־20 דקות (סה"כ כ-50 דקות בתנור)
הגשה
- לפזר מעל גרגירי רימון.
מתכון: סלק צלוי
מצרכים
להגשה
- רבעי לימון
- פיצוחים קלויים
אופן הכנה
- שוטפים את הסלק, מקלפים וקוטמים את הקצוות
- חותכים כל סלק לארבע או שמונה חתיכות
- מערבבים את שאר הרכיבים ומעסים בהם את הסלק
- מניחים את הסלק בתבנית תנור מכוסה בנייר אפיה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- אופים במשך שעה
הגשה
מסדרים בצלחת הגשה יפה לצד רבעי לימון ומפזרים מעט שברי פיצוחים.
מתכון: סלט שומר וקולרבי
מצרכים
- 3 פקעות שומר טריות
- 3 קולרבי קטן טרי, קלוף
- 1 בצל סגול קטן, קלוף
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/3 כוס מיץ לימון
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- חופן עלי בזיליקום טריים
אופן הכנה
- חותכים את השומר לאורכו וכל מחצית פורסים לרוחב לפרוסות דקות
- חותכים את הקולרבי והבצל לאורכם לרבעים
- פורסים כל רבע קולרבי לרוחב לפרוסות דקות
- בקערה מערבבים את הירקות
- מוסיפים את מיץ הלימון, שמן זית, מלח גס ופלפל ומערבבים היטב
- מוסיפים את עלי הבזיליקום ומגישים
מתכון: כרובית אפויה עם עשבי תיבול
מצרכים
- 2 כרובית טרייה ומוצקה
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 שיני שום כתוש
- 2 כפות רוזמרין קצוץ דק
- 2 כפות עלי תימין קצוצים
- 10 עלי מרווה קצוצים דק
- 1 לימון רק קליפה מגורדת ולחוד המיץ מהלימון
- מלח
- פלפל גרוס
- מים
אופן הכנה
- חותכים את בסיס הכרוביות ככה שיהיו יציבות ויעמדו ישר
- מערבבים בקערית את שמן הזית, שום, עשבי תיבול, מלח ופלפל
- מניחים את הכרוביות בתבנית חסינת חום
- מורחים עליהן את תערובת השמן
- יוצקים לתבנית 2 כוסות מים
- מכסים את התבנית בנייר כסף
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- אופים כ־ 30־40 דקות עד שהכרובית רכה מעט אך לא רכה מדי
- מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד כ־20 דקות עד שהחלק העליון שחום
מתכון: סלט בטטה ואפונה
מצרכים
לאפונה
- 1.5 כוסות אפונה קפואה
- 2 כפות רוטב צ'ילי
- 1 כפית קארי או כורכום
- 1 שן שום
- מעט מים
אופן הכנה
- מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל של 1X1 ס"מ
- מערבבים בתבנית אפייה את קוביות הבטטה עם חצי כוס שמן, מלח ופלפל
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- אופים 30 דקות
- מבשלים את האפונה בסיר, יחד עם שאר מצרכי האפונה במשך 15 דקות. הערה: האפונה צריכה להיות מבושלת אך לא רכה מידי
- מערבבים את הבטטות עם האפונה
- שומרים במקרר עד להגשה
- הגשה: אפשר לקשט עם פרוסות שקדים קלויות
מתכון: שומר צלוי עם תפוזים
מצרכים
- 6 פקעות שומר
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף קליפת תפוז מגורדת
- 2 כפות עלי תימין
- 1 כף סוכר חום
- מעט שבבי צ'ילי חריפים
- מלח
- פלפל גרוס
אופן הכנה
- חוצים את השומר לאורכו
- מערבבים את שאר המצרכים לתערובת אחידה
- שמים את כל התערובת בתבנית אפיה ומערבבים היטב
- מניחים את השומר עם הצד החתוך כלפי מטה מעל התערובת שבתבנית
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מכסים בנייר כסף מחורר ב- 4-5 מקומות
- אופים כשעה
מתכון: גזר צלוי עם רימונים
מצרכים
- 1 ק"ג גזר קלוף, חצויים לאורכם
- 4 כפות רכז רימונים
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כפות סילאן
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד דק
- מלח
- פלפל גרוס
- 2 כפיות גרגרי כוסברה כתושים
אופן הכנה
- מניחים את הגזרים הקלופים והחצויים בתבנית
- בקערה מערבבים את כל שאר המצרכים
- יוצקים את הבלילה הגזר ומערבבים היטב
- מכסים בנייר כסף מחורר ב- 4-5 מקומות
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- אופים 30-40 דקות
- מסירים את הנייר כסף ומערבבים
- ממשיכים לצלות עוד כ־ 20־30 דקות
בתיאבון