מנה פשוטה, בריאה ורבת טעמים שמתאימה לכל עונה ||| מדובר בשילוב בין חלבון רך לבין ירקות מוקפצים ומרירים שמביאים עומק ועניין למנה ||| במרכז המנה ניצב פילה הדג – לרוב פילה דק כמו דג מוסר, לברק או סלמון, או פילה חזה עוף ||| בישולו נעשה בעדינות, לרוב באידוי או בצלייה קלה במחבת עם מעט שמן זית, כדי לשמור על עסיסיות המרקם ||| אפשר להוסיף נגיעות של יין לבן, שום, או מיץ לימון להבלטת הטעמים ||| הסלט שמוגש לצידם מבוסס על ארוגולה (רוקט) שהוא ירק עלים מריר-חרפרף שמרענן את הצלחת ומאזן את הטעמים ||| השילוב בין הבשר או הדג העדין, הפטריות והבצל הקרמליים, והארוגולה הרעננה יוצר מנה קלילה אך מלאה בטעמים וניחוחות – מושלמת כארוחה עיקרית פשוטה עם טאץ' אלגנטי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 250 גרם פילה דג לבן
- 100 גרם פטריות שמפיניון
- 150 גרם בצל אדום
- 1-2 כפות שמן
- חופן עלי ארוגולה
- 6-8 עגבניות שרי חצויות
- 2 כפות שבבי פרמז'ן
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית חומץ בלסמי
- פִּלְפֵּל שחור
- מלח
שלבי הֲכָנָה
- במחבת חמה, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 10 דקות
- מוסיפים את העוף או דג וממשיכים לטגן
- בזמן שהעוף במחבת, בקערה מערבבים את העלים, עגבניות שרי ופרמז'ן, ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל וחומץ בלסמי
- כשהעוף או דג מוכנים, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן על להבה נמוכה 10 דקות נוספות
- מניחים בצלחת את הסלט ונתח בעוף או דג עם פטריות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…