מנה ביתית צבעונית שמבוססת על קציצות דג לבן מתובלות בעדינות יחד עם עשבי תיבול רעננים ||| בורגול מעניק לתבשיל מרקם מלא וספוג טעמים, והזוקיני או קישואים מוסיפים רעננות ירוקה שמאזנת את עומק הרוטב ||| ניתן להכין את המנה גם בתנור לאחר הבישול הראשוני, לקבלת קציצות מעט צרובות ורוטב סמיך יותר ||| ארוחה שלמה בסיר אחד שהיא גם מזינה וחמימה וגם צבעונית ||| מתאימה לארוחת צוהריים משפחתית או לאירוח, ומתחברת לטעמים של המטבח הערבי-ים תיכוני ||| הגשה עם עלי כוסברה טריים או טחינה מעל מעצימה את החוויה – מנה שמשלבת פשטות, בריאות וטעם ביתי עמוק שקשה לעמוד בפניו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (סיר סוטאז' 28)
לקציצות
- 400 גרם דג לבן שאוהבים, טחון
- 4 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- ½ כפית בהרט
- 1 כפית מלח
- ⅓ כוס מי סודה לשתייה
- 1 ביצה L
- ⅓ צרור עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- ⅓ צרור עירית
- ¾ כוס פירורי לחם
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצל לבן או סגול, קלופים
- 10 שיני שום, קלופות
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי
- 3 קישואים או זוקיני
- ½ כפית בהרט
- 1 כפית מלח
- 1 כוס בורגול (רִיפוֹת)
שלבי הכנה
- הכנת הקציצות: קוצצים דק דק את עשבי התיבול
- בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות לאחידות
- מכסים את הקערה ומעבירים למקרר עד שהרוטב מוכן
- הכנת הרוטב: חותכים את הבצל לקוביות גדולות או לרבעים
- בסיר שמים שמן זית ומטגנים את הבצל ושום במשך 5 דקות
- חוצים את הפלפל לחצי ומרוקנים את הגרעינים
- מוסיפים את הפלפל, בהרט, ומלח לסיר ומערבבים
- מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה עדינה
- מוציאים את תערובת הדגים מהמקרר ויוצרים בידיים רטובות, קציצות עגולות שמוסיפים לרוטב
- מבשלים עם מכסה סגור, על להבה נמוכה במשך 45 דקות
- חותכים את הקישואים לרבעים או לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר
- מוסיפים את הבורגול ומבשלים יחד במשך 30-40 דקות
- טיפ: אפשר להשתמש בסיר שמתאים לאפייה או צלייה בתנור. במידה ונעשה שימוש בסיר המתאים, אפשר אחרי שלב 11 להעביר את הסיר לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ולאפות בתנור במשך 20 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













