מתכון: קציצות דגים עם בורגול וזוקיני

מנה ביתית צבעונית שמבוססת על קציצות דג לבן מתובלות בעדינות יחד עם עשבי תיבול רעננים ||| בורגול מעניק לתבשיל מרקם מלא וספוג טעמים, והזוקיני או קישואים מוסיפים רעננות ירוקה שמאזנת את עומק הרוטב ||| ניתן להכין את המנה גם בתנור לאחר הבישול הראשוני, לקבלת קציצות מעט צרובות ורוטב סמיך יותר ||| ארוחה שלמה בסיר אחד שהיא גם מזינה וחמימה וגם צבעונית ||| מתאימה לארוחת צוהריים משפחתית או לאירוח, ומתחברת לטעמים של המטבח הערבי-ים תיכוני ||| הגשה עם עלי כוסברה טריים או טחינה מעל מעצימה את החוויה – מנה שמשלבת פשטות, בריאות וטעם ביתי עמוק שקשה לעמוד בפניו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קציצות דג וזוקיני ברוטב (אילוסטרציה ChatGPT ע"י דני בר)

מצרכים (סיר סוטאז' 28)

לקציצות

לרוטב

שלבי הכנה

  1. הכנת הקציצות: קוצצים דק דק את עשבי התיבול
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות לאחידות
  3. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר עד שהרוטב מוכן
  4. הכנת הרוטב: חותכים את הבצל לקוביות גדולות או לרבעים
  5. בסיר שמים שמן זית ומטגנים את הבצל ושום במשך 5 דקות
  6. חוצים את הפלפל לחצי ומרוקנים את הגרעינים
  7. מוסיפים את הפלפל, בהרט, ומלח לסיר ומערבבים
  8. מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה עדינה
  9. מוציאים את תערובת הדגים מהמקרר ויוצרים בידיים רטובות, קציצות עגולות שמוסיפים לרוטב
  10. מבשלים עם מכסה סגור, על להבה נמוכה במשך 45 דקות
  11. חותכים את הקישואים לרבעים או לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר
  12. מוסיפים את הבורגול ומבשלים יחד במשך 30-40 דקות
  13. טיפ: אפשר להשתמש בסיר שמתאים לאפייה או צלייה בתנור. במידה ונעשה שימוש בסיר המתאים, אפשר אחרי שלב 11 להעביר את הסיר לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ולאפות בתנור במשך 20 דקות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *