ביסקוויט פריך מתובל שמקורו בארצות השפלה – בלגיה והולנד ||| בדומה לעוגיות טָאאי־טָאאי Taai-Taai, העוגייה מתובלת בתערובת תבלינים הולנדית מסורתית שנקראת ספקולסקרידן Speculaaskruiden ומכאן גם שמה של העוגייה ||| תערוכת התבלינים כוללת קִנָּמוֹן, ציפורן, הל, אגוז מוסקט ,זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) ופִּלְפֵּל לבן ||| העוגיות בדרך כלל שטוחות, פריכות ומעוצבות כדי לשאת דימויים מסורתיים מסוימים ||| ספקולה פופולארי בחתונות וירידים אבל בעיקר סביב חג המולד ||| העוגיות מוכרות היטב גם בלוקסמבורג, צפון צרפת ובמערב גרמניה (וסטפליה וחבל הריין) ||| ניתן למצוא את העוגייה גם באינדונזיה והיא מוגשת בדרך כלל שם בחג המולד או באירועים מיוחדים אחרים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (24 עוגיות)
- ½1 כוסות סוכר חום
- 1 כוס חמאה לא מלוחה, רכה
- 1 ביצה L
- ½1 כפיות קִנָּמוֹן טחון
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית ציפורן טחון
- ½ כפית אגוז מוסקט טחון
- 3 כוסות קמח
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות. מפזרים קמח על שתי תבניות אפייה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) טורפים את הסוכר החום וחמאה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית
- טורפים פנימה את הביצה, קינמון, אבקת אפייה, ציפורן ואגוז מוסקט
- מערבבים פנימה את הקמח – כוס אחת בכל פעם, עד לקבלת בצק אחיד
- יוצרים עוגיות מהבצק ביד או מרדדים וחותכים בצק בעזרת חותכני עוגיות
- מסדרים את העוגיות שיצרנו על פני תבניות האפייה המקומחות
- אופים בתנור כ-10 דקות עד שהבצק יציב אך לא קשה
- מעבירים לרשת צינון להתקררות
טיפ: אם אתם באמת רוצים ליהנות מעוגיות בצורה המסורתית, קנו קרש ספקולאס, שהוא תבנית עץ שנוצרה במיוחד לעוגיות האלה. קמחו את התבנית ולחצו בעדינות את הבצק פנימה. הפכו את התבנית מעל תבנית האפייה וקלפו את העוגייה החוצה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Goede eetlust
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…