תריסר מתכוני פסטה קלים מנחמים

מתכוני פסטה עם טוויסט ישראלי ||| טיפסטה Tip-Psata למחפשים שדרוגים ועוד ||| פנה ברוטב זוקיני וגבינת צאן ||| פיצה אטריות ולא פיצה פטריות ||| רוטב עגבניות איטלקי La salsa di pomodoro ||| מרק מקרוני ועגבניות או מרק עדשים ומקרוני ||| רוצים לדעת באיזו פסטה לבחור כנסו למדריך הפסטה שלנו ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

פסטה חצילים השף העירום (צילום דניאלה שטרן)

מתכון: פנה ברוטב זוקיני וגבינת צאן

פֶּנֶה  Penneהיא פסטה בצורת צינור והשם ברבים הוא Penna. מקור השם הוא מהצורה המזכירה את חוד הקולמוס או עט נוצה של פעם. מקורה הפנה מחבל קלבריה Calabria שבדרום איטליה.

מצרכים

  • 350 גרם פסטה פנה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 350 זוקיני פרוסים דק
  • 200 גרם גבינת צאן מלוחה או בולגרית
  • 2 כפות אורגנו

אופן הכנה

  1. לבשל את הפסטה עד למרקם אל-דנטה
  2. לטגן בשמן את הזוקיני והשום עד הזהבה
  3. להוסיף למחבת את הגבינה והאורגנו ולערבב בעדינות במשך כדקה
  4. להוסיף את הפסטה ולהגיש

מתכון: מאפה פסטה

מצרכים

  • 350 גרם ספגטי
  • 1 שקית רוטב פטריות שמפיניון
  • 50 גרם שמן זית
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס מים
  • 1 גביע קוטג'
  • 1 כוס ירקות מעורבים (אפונה, גזר, גמבה, תירס וכו')
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה

  1. מבשלים את הספגטי לדרגת אל-דנטה
  2. בסיר קטן לבשל את רוטב הפטריות, שמן זית, חלב ומים ולבחוש עד לרתיחה
  3. להמשיך לבשל על להבה נמוכה עד שיסמיך
  4. לערבב את הרוטב עם הספגטי המבושל, קוטג' ותערובת הירקות
  5. לחמם תנור ל- 160 מעלות
  6. להעביר התערובת לתבנית אפייה מלבנית
  7. לפזר גרידת גבינה צהובה מלמעלה
  8. לאפות 25 דקות עד שהמאפה יבעבע

מתכון: פשטידת פסטה וגבינות

מצרכים

  • 500 גרם פסטה קצרה מסוג פנה או שבלולים
  • 1 גביע קוטג'
  • 2 ביצים L
  • 50 גרם פרמז'ן מגורדת
  • 50 גרם גבינת קשקבל Caciocavallo מגורדת
  • 50 גרם גבינת פקורינו  Pecorinoמגורדת

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה
  2. מערבבים בקערה את הקשקבל, פקורינו, מחצית מהפרמז'ן המגורדות וקוטג'
  3. מוסיפים את החלמונים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  4. מקציפים את 2 החלבונים לקצף יציב
  5. מוסיפים המקצפת בתנועות קיפול לתערובת הגבינות
  6. מסננים את הפסטה ומוסיפים לבלילה שבקערה
  7. שדרוג: מומלץ לשדרג עם עשבי תיבול טריים שאוהבים, זרעי קצח וכו'
  8. לחמם תנור ל- 200 מעלות
  9. להכניס הבלילה לתבנית אפייה
  10. לאפות כ-10 דקות עד הזהבה
  11. לכסות בניר כסף ולהמשיך לאפות 10 דקות נוספות
  12. להוריד את נייר הכסף ולפזר פרמז'ן מגורד
  13. להמשיך לאפות עוד 5 דקות
סלט פסטה חגיגי של ברילה (צילום אפיק גבאי)

מתכון: פשטידת פסטה וגבינה

מצרכים

  • 250 גרם פסטה קונצ'ילי Conchiglie (קונכיות)
  • 100 גרם שמן זית
  • 1/2 ליטר חלב
  • 2 כפות קמח
  • 2 ביצים XL
  • 150 גרם גבינה צהובה חתוכה לקוביות
  • 250 גרם גבינה בולגרית מפוררת

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה
  2. מחממים את השמן זית בסיר ומוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב תמידי
  3. מערבבים ומוסיפים את החלב
  4. מבשלים על להבה נמוכה עד שנהיה במרקם של דייסה
  5. מצננים מעט ורק אז מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד שהן נבלעות בבלילה
  6. מוסיפים את הגבינות ומערבבים
  7. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  8. מסננים את הפסטה ממי הבישול ומוסיפים הפסטה לתערובת
  9. יוצקים לכלי חסין אש משומן או לתבנית אפייה
  10. אופים כ-45 דקות עד ששחום למעלה
  11. מצננים קצת ומגישים

מתכון: פשטידת אטריות וגבינה

מצרכים (תבנית עגולה 24)

  • 500 גרם פסטה רחבה כמו טליאטלה Tagliatelle
  • 40 גרם שמן זית
  • 2 כפות קמח רגיל
  • 1.5 כוס חלב
  • 3 ביצים L טרופות
  • 1 גביע שמנת רגילה
  • 250 גרם גבינה 5%
  • מעט אגוז מוסקט מגורד
  • פלפל לבן לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  2. לבשל הפסטה במי מלח עד לרמת אל-דנטה לסנן ולהעביר לקערה גדולה
  3. להוסיף הביצים, גבינה לבנה ושמנת ולבחוש
  4. לחמם השמן זית בסיר קטן על להבה בינונית ולהוסיף את הקמח ולבחוש שלא יהיו גושים
  5. להוסיף בהדרגה את החלב תוך בחישה על להבה נמוכה עד שהבלילה תסמיך
  6. להוסיף את בלילת החלב לפסטה ולבחוש בעדינות
  7. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם ולבחוש
  8. להעביר תערובת לתבנית האפייה
  9. להכניס את התבנית למרכז התנור ולאפות 30-40 דקות  עד שהפשטידה מזהיבה
  10. לקראת סוף האפיה, לזרות גבינה צהובה מגורדת
לזניה של פסטה סורג'יטל (צילום אסף אמברם, סטייליסטית אוריה גבע)

מתכון: פיצת אטריות

שילוב של מאכלים איטלקיים שלא תמצאו באיטליה. זו פגיעה בהיכל בתרבות האיטלקית אבל מקובל מאד בארה"ב וכך גם במחוזותינו.

מצרכים

  • 250 גרם אטריות מבושלות
  • 70 גרם שמן זית (או 100 גרם חמאה)
  • 1 ביצה L
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 2-3 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • פרוסות דקות של עגבנייה
  • מעט גבינה צהובה מגורדת
  • זיתים שחורים וירוקים מגורענים
  • כמון, פלפל, אורגנו

אופן הכנה

  1. לבשל את האטריות עד למרקם אל-דנטה
  2. לערבב את האטריות המבושלות בעודן חמות עם שמן הזית (או חמאה) ולצנן מעט
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים
  4. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  5. מעבירים הבלילה לתבנית אפייה משומנת ומהדקים היטב
  6. מערבבים בקערה את רסק העגבניות עם השום, 2 כפות שמן הזית, כמון, פלפל, אורגנו
  7. מורחים על האטריות שכבה אחידה
  8. מסדרים את פרוסות העגבנייה לשכבה אחידה
  9. מסיימים עם גרידת הגבינה צהובה וזיתים עפ"י הטעם
  10. אופים 15 דקות

מתכון: סלט פסטה קר

סלט קל להכנה ואפשר להעשיר אותו ככל שאוהבים. אפשר לשמור המרכיבים לחוד זמן רב וממש לפני ההגשה לאחד ולהוסיף השמן זית. מומלץ פסטה מסוג פוסילי Fusilli בורג או כל סוג פסטה עם שטח פנים גדול.

מצרכים

  • 350 גרם פוזילי
  • 20-25 עלי בזיליקום טריים, שטופים ומיובשים. חשוב שיהיו עלים שלמים ויבשים
  • 10 עגבניות שרי שלמות
  • 1/2 כפית פלפל גרוס
  • מעט מלח
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות עלי נענע קצוצה
  • 1-2 כפות כוסברה קצוצה
  • גרידה של קליפת 3 לימונית (או 1 לימון)

לרוטב

שמן זית והלימון או הלימוניות – שלמים

אופן הכנה

  1. לבשל את הפסטה עד למרקם אל-דנטה
  2. לסנן ולהוסיף כף שמן זית ולערבב
  3. להניח בצד להתקרר ואחר בכלי אטום למקרר
  4. מערבבים בכלי את הפטרוזיליה, נענע, כוסברה, גרידת לימון, מלח ופלפל ושמים בכלי אטום במקרר
  5. בכלי נפרד מניחים את העגבניות ועלי הבזיליקום השלמים. סוגרים את הכלי ולמקרר

הגשה

 
- פרסומת -

 
  1. קורעים ביד את עלי הבזיליקום לגזרים גדולים וקטנים. מערבבים את הפסטה עם תכולת כלי הירוקים, וסוחטים לימון/לימונית מעל.
  2. מערבבים היטב את כל תכולת 3 הכלים (הפסטה, תערובת ירוקה ובזיליקום/עגבניות) ומוסיפים במידת הצורך, שמן זית ומיץ מהלימון
  3. מגישים

מתכון: רוטב עגבניות איטלקי La salsa di pomodoro

מצרכים

  • 3 בצלים בינוניים קצוצים
  • 8 כפות שמן זית
  • 1/2 ק"ג עגבניות קלופות וקצוצות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 1 גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כף אבקת מרק
  • 2 עלי דפנה
  • בזיליקום
  • כמון

אופן הכנה

  1. מרככים את הבצל בשמן הזית
  2. מוסיפים את העגבניות, סלרי, גזר ושום ומבשלים מספר דקות
  3. מוסיפים את שאר המצרכים בתוספת 3 כוסות מים, מלח ופלפל ומבשלים עד רתיחה
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 1.5 שעות

הגשה

עם פסטה ולכל מאכל אחר

מתכון: רוטב חצילים לפסטה

מצרכים

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 חציל חתוך לקוביות
  • 4 עלי מרווה / אורגנו / ריחן
  • 1 קופסת עגבניות חתוכות

אופן הכנה

  1. מטגנים בשמן את החציל, העלים והשום עד הזהבה
  2. מוסיפים 1/2 כוס מים ואת העגבניות עם הנוזלים
  3. מתבלים במלח ופלפל
  4. מבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות

מתכון: מרק מקרוני ועגבניות

מצרכים (5 מנות)

  • 350 גרם פסטה עם צורה (פנה, פוזילי או פרפר)
  • 4 כוסות חלב
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 450 גרם קוביות עגבניות משומרות

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה עד אל-דנטה
  2. מחממים את החלב, שמן זית, עגבניות, מלח ופלפל ומביאים בעדינות כמעט לרתיחה
  3. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד 2 דקות כדי שיתחממו

מתכון: מרק עדשים ומקרוני

מצרכים (4 מנות)

  • 1/2 ק"ג עדשים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3/4 כוס מקלות סלרי קצוצים
  • 2/3 כוס בצל יבש קצוץ
  • 1.5 כוסות עגבניות כתושות
  • 2.5 כוסות מקרוני או פסטה אחרת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  1. מבשלים את העדשים בסיר כאשר הם מכוסים במים, בלהבה בינונית כ- 1.5 שעות, עד התרככות
  2. בסיר אחר, מחממים את השמן
  3. מוסיפים את הסלרי והבצל ומאדים עד הזהבה
  4. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עוד כ- 10 דקות
  1. מוסיפים את תכולת הסיר לעדשים
  2. מבשלים את הפסטה עד אל-דנטה
  3. מוסיפים את הפסטה לסיר העדשים
  4. מבשלים עוד ברתיחה עדינה, עד שהפסטה חמה ומוכנה
  5. מתקנים תיבול, מוסיפים מים במידת הצורך

הגשה

מגישים חם. מקשטים בעלי כוסברה או פטרוזיליה. אפשר גם כף יוגורט טבעי.

פסטה ירוקים וגבינה כחולה (צילום עידן ירדני)

מתכון: אטריות ירוקות מקמח מלא ברוטב צנוברים

מצרכים

לבצק

  • 200 גרם עלי תרד חלוטים מבושלים במים רותחים
  • 250 גרם קמח חיטה מלא
  • 1 ביצה XL
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית

לרוטב

  • 40 גרם צנוברים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 גביע קרם פרש
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן

אופן הכנה

  1. קוצצים את עלי התרד החלוטים דק מאד
  2. מניחים את הקמח בצורת תלולית על משטח עבודה
  3. יוצרים גומה בראש התלולית ויוצקים לתוכה את הביצה
  4. יוצקים לתך הגומה את שמן הזית
  5. מוסיפים מלח ותרד קצוץ ולשים את הקמח עד לקבלת גוש בצק חלק ואחיד
  6. מניחים בצד למשך 30 דקות
  7. מרדדים את הבצק לעלה דק
  8. חותכים את עלה הבצק לרצועות ארוכות ליצירת אטריות
  9. מבשלים את האטריות בכמות גדולה של מים ומלח עד לדרגת הריכוך הרצויה
  10. להכנת הרוטב: קוצצים דק את הצנוברים
  11. מוסיפים לקערה, בהדרגה, את שמן הזית, הקרם פרש וגבינת הפרמז'ן
  12. מערבבים את כל המצרכים יחד עד קבלת רוטב סמיך

הגשה

מצלחתים מנת פסטה ירוקה ויוצקים על גבי האטריות הירוקות החמות את הרוטב ומגישים.

פסטה פפרדלה, טריו עגבניות ושבבי פקורינו (צילום דני בר)

טיפסטה Tip-Pasta

מילוי בטטה לרביולי

  1. בעקרון המילוי מבוסס על פירה בטטה
  2. מומלץ לעשות את הפירה מבטטה אפויה ולא מבושלת וכך יש הרבה פחות מים בפירה
  3. אפשר לשדרג הטעם עם תוספת גבינת שמנת / ריקוטה / קשקבל / פטה
  4. אפשר גם לשדרג עם שמנת חמוצה
  5. תוספת בצל מטוגן / עירית / שום אפוי קלוף / אגוזי מלך קצוצים יעיפו הטעמים לשמים

ירקות כתוספת לפסטה

רוצים להכין פסטה עם ירק כלשהו כמו ברוקולי, או אספרגוס טרי או כרובית? ארוכה קלה, מזינה ומהירה.

  1. בשלו הפסטה וכ-10 דקות לאחר הרתיחה הטילו את הירק לתוך מי הפסטה עם הפסטה
  2. בשלו יחד עד שהפסטה אל-דנטה
  3. לקראת הסוף הוסיפו עלי רוקט או בזיליקום למקסימום 2 דקות בישול משותף
  4. סננו המים החוצה
  5. תבלו על פי הטעם עם שמן זית, מלח ופלפל

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: