חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: תפוח בטי Apple Betty

ב -5 באוקטובר נוהגים לציין את יום האפל בטי Apple Betty Day ||| פעם הקינוח היה נקרא בטי תפוחים חומה Apple Brown Betty ||| קינוח אמריקאי שמוכר בכל העולם ולכן מוקדש לו יום בשנה בתחילת עונת הסתיו ||| קינוח עם ארומה מתוקה של תפוחים אפויים בקינמון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

קינוח אפל בטי (צילום יח"צ חו"ל טסקו)

תפוח בטי או אפל בראון בטי

לעיתים גם נקרא בטי בראון, הוא קינוח אמריקאי מסורתי של תחילת הסתיו והוא עשוי מתפוחי עץ (אבל אפשר גם מפירות יער או אגסים) ופירורים ממותקים עם קינמון וסוכר. לרוב מגישים אותו עם רוטב לימון או קצפת ובשנים האחרונות עם גלידת וניל. המתכון הוזכר לראשונה במגזין הספרותי של ייל בשנת 1864. במתכון משנת 1877 משתמשים ברוטב תפוחים ופירורי קרקרים. מספרים שהנשיא האמריקאי רונלד רייגן ורעייתו היו ידועים באהבתם לבטי אפל בראון וצוות האופים של הבית הלבן הפכו למומחים בהכנת הקינוח.

מספרים שממציאת המתכון הייתה טבחית שחורה בניו-אינגלנד, העונה לשם בטי ומכאן השם Brown Betty כלומר בטי החומה ואילו גרסה אחרת היא שחום הוא צבע בקינוח תודות לקינמון אבל עובדתית בעשור באחרון הושמטה המילה חום משם הקינוח המקורי שהיה Apple Brown Betty ובסימן התקינות הפוליטית (Politicaly correct) של היום הקינוח נקרא תפוח בטי Apple Betty.

מתכון: אפל בראון בטי קלסי

מצרכים

  • 120 גרם פרורי לחם לבן
  • שדרוג: 120 גרם שמן זית עדין (או 180 גרם חמאה לא מלוחה)
  • 6 תפוחים קלופים, ללא הליבה ופרוסים עבה
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 75 גרם סוכר חום בהיר
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון

להגשה

גלידה וניל או קרם

אופן הכנה

  1. חממו תנור ל- 200 מעלות
  2. מפזרים את פירורי הלחם על תבנית אפייה גדולה ורדודה וצולים במשך 5-6 דקות או עד להזהבה
  3. שדרוג: מוסיפים את שמן הזית (או חמאה מומסת) ומערבבים היטב לציפוי
  4. מערבבים בקערה נפרדת את פרוסות התפוחים עם מיץ הלימון, סוכר, קינמון ואגוז המוסקט עם חצי מפירורי הלחם הקלויים
  5. מפזרים תערובת התפוחים בתבנית מרופדת נייר אפיה או משומנת
  6. מגרדים מעל מעט אגוז מוסקט
  7. מכסים היטב בנייר כסף ואופים 35-40 דקות או עד שהתפוחי עץ רכים
  8. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 15 דקות או עד שפירורי הלחם זהובים ופריכים

הגשה

מגישים חם פרוסה עם כף גלידה וניל או קרם

מתכון: אפל בראון בטי של סבתא

מצרכים (תבנית 20X30)

  • 10-12 תפוחי עץ קלופים, ללא הליבה, פרוסים דק
  • 2 כפיות קינמון
  • 1.25 כוס קמח
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 80 גרם שמן זית עדין (או 120 גרם חמאה)

לסירופ

  • 2/3 כוס סוכר חום
  • 1/4כוס מים חמים
  • מיץ של 1/2 לימון

אופן הכנה

  1. נחמם תנור ל- 180 מעלות
  2. נשמן את התבנית או נרפד בנייר אפייה
  3. נסדר את פרוסות תפוחי העץ בתחתית התבנית
  4. מפזרים קינמון מעל
  5. נערבב את הקמח וסוכר חום לתערובת אחידה
  6. הכנת הסירופ: מערבבים היטב מים, סוכר חום ומיץ לימון
  7. מזלפים חצי מהסירופ מעל תפוחים
  8. מכסים בתערובת הקמח
  9. מוסיפים השמן זית לסירופ ומערבבים (או חמאה מומסת)
  10. יוצקים את הסירופ שנותר מעל
  11. אופים 55-65 דקות
אפל בטי (צילום Flicker)

מתכון: אפל בטי

מצרכים

  • 70 גרם שמן זית עדין (או 100 גרם חמאה)
  • 3.25 כוסות קוביות לחם
  • 1.5 ק"ג תפוחי עץ סמית דומה, קלופים ומגורדים ללא ליבה
  • 250 גרם פרוסות תפוחי עץ
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1 כף מיץ לימון טרי

שדרוג

  • 2 כפות ברנדי
  • 1/2 כוס מים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות
  2. מוסיפים את קוביות הלחם לקערה גדולה
  3. במחבת גדולה, מחממים על להבה בינונית את שמן הזית (או חמאה) עד שמתחיל לבעבעה ומנמיכים הלהבה לנמוכה לקבל מעט צמצום
  4. מניחים לשמן זית (או חמאה) להתקרר מעט ואחר להוסיף לקוביות הלחם ולערבב
  5. בקערה גדולה אחרת, לערבב היטב את התפוחים, סוכר חום, קינמון, מוסקט, מלח ומיץ לימון עד קבלת בלילה אחידה
  6. מפזרים 1/3 מכמות קוביות הלחם המשומנות לתבנית האפייה
  7. מפזרים מעל 1/2 מכמות תערובת התפוחי עץ
  8. מפזרים מעל התפוחי עץ עוד 1/3 מקוביות הלחם
  9. לאחר מכן מוסיפים את שאר תערובת התפוחי עץ
  10. לסיים עם שארית קוביות הלחם לשכבה הסופית
  11. נערבב את הברנדי והמים ונזליף באופן שווה מעל
  12. מכסים התבנית בנייר אלומיניום, ואופים במשך 25 דקות
  13. מסירים את האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, או עד שהתפוחים מבושלים פנימה והחלק העליון חום זהוב

הגשה

מגישים חם עם שמנת טרייה או גלידה

בתיאבון

* לדעתנו תבחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *