מתכון: חריימה דג ים

מאכל עסיסי שידוע בחריפות עמוקה אך מאוזנת, עם רוטב סמיך ובעל שכבות של טעמים ||| מוגש לעיתים עם חלה או לחם טריפוליטאי לספיגת הרוטב – כי קשה להסתפק ברוטב בכף ||| מנה פשוטה להכנה, מרשימה על שולחן חגיגי ועשירה בטעם ומחממת לב ||| מנה שעושים באהבה עם דג ים כמו מוסר, לוקוס, אינטיאס או פרידה ||| סוד ההצלחה הוא בשיטת ההכנה בה הרוטב מתבשל היטב זמן רב, והדג מתווסף רק לקראת הסוף כדי להישאר עסיסי וישר לצלחת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חריימה (צילום דני בר)

מצרכים (6-8 מנות)

לטיגון

שלבי הכנה

  1. מפזרים על הדגים מעט מלח, ומניחים בצד
  2. בקערה קטנה מערבבים את השמן, שום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, קימל וכמון
  3. מוסיפים 5 כפות מים, ושמים בצד מינימום שעה עד 3 ימים במקרר בצנצנת סגורה
  4. בסיר רחב יוצקים 4 כפות שמן ואת בלילת הפפריקה ותבלינים שהשארנו במקרר, ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 8-9 דקות
  5. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות וכוס מים ומערבבים לאיחוד
  6. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים 10 דקות נוספות
  7. מוסיפים את נתחי הדגים, כך שהדגים יהיו מכוסים ברוטב. אם הדגים מעל הרוטב, מוסיפים מים עד לקבלת רוטב שיכסה את פני כל נתחי הדגים
  8. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות
  9. מוסיפים את מיץ הלימון, ומבשלים עוד 5 דקות
  10. מכבים את הלהבה, מצננים מעט ומגישים חמים וטעים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *