מאכל עסיסי שידוע בחריפות עמוקה אך מאוזנת, עם רוטב סמיך ובעל שכבות של טעמים ||| מוגש לעיתים עם חלה או לחם טריפוליטאי לספיגת הרוטב – כי קשה להסתפק ברוטב בכף ||| מנה פשוטה להכנה, מרשימה על שולחן חגיגי ועשירה בטעם ומחממת לב ||| מנה שעושים באהבה עם דג ים כמו מוסר, לוקוס, אינטיאס או פרידה ||| סוד ההצלחה הוא בשיטת ההכנה בה הרוטב מתבשל היטב זמן רב, והדג מתווסף רק לקראת הסוף כדי להישאר עסיסי וישר לצלחת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (6-8 מנות)
- ½1 ק"ג דגים טריים (מושט, מוסר-ים או ברמונדי) מפולט לפילה בעובי 3 ס"מ
- 5 כפות פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 3 כפות פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) חריפה
- 20 שיני שום כתושות
- 6 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית כַּמּוֹן
- 1 כפית זרעי קִימֶל (כְּרַוְיָה) טחונים
- קורט מלח
- 1 לימון – המיץ בלבד
- ¾ כוס שמן קנולה
לטיגון
- 4 כפות שמן
שלבי הכנה
- מפזרים על הדגים מעט מלח, ומניחים בצד
- בקערה קטנה מערבבים את השמן, שום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, קימל וכמון
- מוסיפים 5 כפות מים, ושמים בצד מינימום שעה עד 3 ימים במקרר בצנצנת סגורה
- בסיר רחב יוצקים 4 כפות שמן ואת בלילת הפפריקה ותבלינים שהשארנו במקרר, ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 8-9 דקות
- מוסיפים לסיר את רסק העגבניות וכוס מים ומערבבים לאיחוד
- מנמיכים את הלהבה, ומבשלים 10 דקות נוספות
- מוסיפים את נתחי הדגים, כך שהדגים יהיו מכוסים ברוטב. אם הדגים מעל הרוטב, מוסיפים מים עד לקבלת רוטב שיכסה את פני כל נתחי הדגים
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות
- מוסיפים את מיץ הלימון, ומבשלים עוד 5 דקות
- מכבים את הלהבה, מצננים מעט ומגישים חמים וטעים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…











