עוגיות או קפקייקס של גבינה לכבוד יום עוגות הגבינה ובכלל ||| תוספת ריבה אדומה שמוסיפה צבע וגם טעם לגבינה ||| עוגת גבינה אישית וצבעונית שיעשו שמח לאורחים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10־8 קפקייקס אישיים)
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 5 ביצים L (מופרדות לחלמונים ולחלבונים)
- 3שקיות סוכר וניל
- 1כף גרידת קליפת לימון
- 3כפות קמח
- 1כוס סוכר
לנגיעות הריבה
- 1 כוס ריבת תות שדה (או אוכמניות)
להגשה
אופן הכנה
- בקערה שמים את הגבינה, שמנת חמוצה, חלמוני הביצים, סוכר וניל, קליפת לימון, קמח ו־1/2 כוס סוכר
- מערבבים לקבלת בלילה אחידה וחלקה
- מקציפים במיקסר את חלבוני הביצים, במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר עד לקבלת קצפת יציב
- מוסיפים את הקצפת לבלילה ומקפלים פנימה בתנועות עדינות. חוזרים על פעולת הקיפול פעם או פעמיים נוספות
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- משמנים את תבניות הקפקייקס
- יוצקים את הבלילה לתבנית עד לכ־3/4 גובה הקפקייק
- דוחסים כפית של ריבה לתוך מסת הבצק בכל קפקייק
- אופים כ־10 דקות בתנור
- מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות
- ממשיכים לאפות עוד כ־40 דקות
הגשה
מצננים ובוזקים מעט אבקת סוכר מעל
בתיאבון