ארוחה טבעונית או צמחונית עם טעמים מורכבים ומגוון מרקמים ||| דלעת קטיפתית, טופו רך ועסיסי ונגיעות חריפות ומתוקות של שומשום ||| אפשר להגיש על מצע אורז או קוסקוס או מה שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2-4 מנות)
- 400 גרם טופו מוצק
- 1 ק"ג דלעת מקולף וללא גרעינים
- 1.5 כפות רוטב סויה, לפי הטעם
- ½ כפית טבסקו או סחוג
- מלח
- פלפל שחור
- ¼ כוס שמן בוטנים (או שמן זית שאוהבים)
- 1 כף דבש (או סילאן לטבעונים)
- 1 כף שומשום קלוי
- 2 כפות עלי סלרי קצוצים או כוסברה
אופן הכנה
- פורסים את הטופו ללוחות בעובי 1-1.5 ס"מ וחותכים כל לוח לשניים
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- חותכים דלעת לחצי ירחים בעובי 1/2 ס"מ. שוב חותכים כל פרוסה לשניים
- בקערה קטנה טורפים יחד רוטב סויה, טבסקו וקורט מלח
- מוסיפים לבלילה את שמן הבוטנים ומערבבים
- שומרים בצד 3 כפות מהבלילה בקערית נפרדת
- מוסיפים דבש לבלילה החריפה וטורפים
- במעבד מזון מרסקים את הדלעת למחית גסה
- מורחים את הדלעת על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
- יוצקים על הדלעת את בלילת הדבש-סויה חריפה
- פזר מעל הדלעת מלח ופלפל בנדיבות
- הכניסו לאפייה כ- 20 דקות עד שהתחתית מזהיבה
- הופכים את הדלעת האפויה וממשיכים באפייה 10 דקות נוספות, עד להזהבה אחידה ורכה
- מעבירים את הדלעת לקערה גדולה
- מסדרים את מלבני הטופו על התבנית עם נייר האפייה שהשתמשנו לדלעת
- בוזקים מעל את בלילת הסויה ששמרנו בצד
- מכניסים התבנית למסילה העליונה כך שהטופו יהיה הכי קרוב לחום התנור העליון
- צולים בתנור 2-3 דקות, עד שפרוסות הטופו פריכות וזהובות והופכים לעוד 2 דקות
הגשה
מסדרים על צלחות את הדלעת, טופו, עלי סלרי או כוסברה ומפזרים מעל עוד רוטב סויה
בתיאבון