חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טופו ודלעת קלויים ומתוקים

ארוחה טבעונית או צמחונית עם טעמים מורכבים ומגוון מרקמים ||| דלעת קטיפתית, טופו רך ועסיסי ונגיעות חריפות ומתוקות של שומשום ||| אפשר להגיש על מצע אורז או קוסקוס או מה שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טופו ודלעת קלויים וחריפים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (2-4 מנות)

אופן הכנה

  1. פורסים את הטופו ללוחות בעובי 1-1.5 ס"מ וחותכים כל לוח לשניים
  2. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  3. חותכים דלעת לחצי ירחים בעובי 1/2 ס"מ. שוב חותכים כל פרוסה לשניים
  4. בקערה קטנה טורפים יחד רוטב סויה, טבסקו וקורט מלח
  5. מוסיפים לבלילה את שמן הבוטנים ומערבבים
  6. שומרים בצד 3 כפות מהבלילה בקערית נפרדת
  7. מוסיפים דבש לבלילה החריפה וטורפים
  8. במעבד מזון מרסקים את הדלעת למחית גסה
  9. מורחים את הדלעת על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
  10. יוצקים על הדלעת את בלילת הדבש-סויה חריפה
  11. פזר מעל הדלעת מלח ופלפל בנדיבות
  12. הכניסו לאפייה כ- 20 דקות עד שהתחתית מזהיבה
  13. הופכים את הדלעת האפויה וממשיכים באפייה 10 דקות נוספות, עד להזהבה אחידה ורכה
  14. מעבירים את הדלעת לקערה גדולה
  15. מסדרים את מלבני הטופו על התבנית עם נייר האפייה שהשתמשנו לדלעת
  16. בוזקים מעל את בלילת הסויה ששמרנו בצד
  17. מכניסים התבנית למסילה העליונה כך שהטופו יהיה הכי קרוב לחום התנור העליון
  18. צולים בתנור 2-3 דקות, עד שפרוסות הטופו פריכות וזהובות והופכים לעוד 2 דקות

הגשה

מסדרים על צלחות את הדלעת, טופו, עלי סלרי או כוסברה ומפזרים מעל עוד רוטב סויה

בתיאבון

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *