מתכון: בננות מקורמלות עם שעועית, בצל ירוק ולימון

בננה היא פצצת אנרגיה שהפעם תהייה עם טעמים אחרים ||| מנה קלה ועשירה בטעמים ובכל אבות המזון ||| הסוד הוא בחירת הבננות הנכונות – הפעם יהיו אלה בננות צהובות ומנוקדות עם נקודות שחורות גדולות ||| מנה זו היא ארוחת בוקר מושלמת בתוספת ביצה או ארוחת צהריים מהירה על מצע של ירקות טריים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בננות ובצל אפויים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

  • 4-6 בננות צהובות עם נקודות שחורות גדולות
  • 6 כפות שמן זית, ועוד לטפטוף
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 1 כף זנגוויל (ג'ינג'ר) טרי מגורד
  • 1 לימון, מרוסק ומיץ, ועוד יותר לפי הצורך
  • 400 גרם שעועית מבושלת מקופסת שימורים או לבשל לריכוך לבד
  • ¼ כוס בצל אדום קצוץ
  • ½ כפית פפריקה
  • 2 צרורות בצל ירוק ( 10-12 יחידות), חתוכים
  • מלח
  • ¼ כוס שמיר קצוץ
  • ¼ כוס כוסברה טרייה, עלים וגבעולים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. חותכים כל בננה עם הקליפה, לשניים, לאורכה באמצע
  3. מניחים את החתיכות הבננה עם הצד החתוך כלפי מעלה על תבנית אפייה
  4. מזלפים 1 כף שמן זית ואופים כ- 40 דקות, עד שהם רכים, ושיפוד נכנס לאורך כל הדרך
  5. בזמן שהבננות בתנור, מערבבים בקערה קטנה את הסוכר החום, ג'ינג'ר ו -2 כפות מיץ לימון. טורפים כדי להמיס את הסוכר החום, ואז מערבבים פנימה 2 כפות שמן זית
  6. מערבבים בקערה גדולה את השעועית, בצל קצוץ ופפריקה עם 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון וכף גרידת לימון
  7. מוציאים את הבננות להצטננות בתום האפייה, ואז מקלפים אותן וזורקים הקליפות
  8. חותכים את הבננות לנתכים של 5-7 ס"מ ומניחים שוב על תבנית האפייה
  9. מטפטפים את בלילת הסוכר החום על כל נתחי הבננות עד שהן מכוסות בבלילת הסוכר
  10. מסדרים הבננות בצד תבנית האפייה
  11. הניחו את בצל ירוק קצוץ על הצד הריק של נייר האפייה בתבנית וזלפו מעל כף שמן הזית הנותרת
  12. משפשפים את השמן לתוך בצל ירוק כדי לצבוע באופן אחיד
  13. מתבלים את כל תכולת התבנית במלח
  14. אופים את הבננות והבצל 5-12 דקות, עד שהזיגוג מתייצב ומתקרמל עמוק בנקודות, והבצל נחרך (הערה: הופכים את הבננות והבצל באמצע האפייה)
  15. הערה: אם הבננות נמצאות בסכנת צריבה, הוציאו אותן מהתנור לפני שהבצל יסיים להצלות
  16. מעבירים את בצל ירוק לקרש חיתוך וקוצצים אותו
  17. מוסיפים את הבצל האפוי וקצוץ לקערה עם השעועית
  18. מתבלים את השעועית במלח, ומערבבים לאיחוד

הגשה

 
- פרסומת -

 

מעבירים את הבננות לצלחות הגשה. לצידן שמים השעועית ומקשטים בשמיר טרי, כוסברה וזילוף של שמן זית. מגישים על מצע של ירקות, כצד צמחוני, או עם ביצה אלומה

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: