מתכון: מרק כרובית קרמי

מרק כרובית שהוא קרם כרובית עשיר וטבעוני ||| שמן זית ורוזמרין משדרגים ומשבחים את הטעם ||| אפשר להוסיף עוד תפוחי אדמה או ירק לבן אחר לעיבוי והדגשת טעמים ||| אפשר לשמור שמן רוזמרין לשימושים נוספים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קרם כרובית עשיר (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (6 מנות)

לשמן הרוזמרין

  • 1 כוס שמן זית
  • 4 ענפי רוזמרין טרי

למרק

לקרוטונים

 
- פרסומת -

 

אופן הכנה

  1. הכנת שמן הרוזמרין: במחבת בינונית, שלבו את שמן הזית וענפי הרוזמרין וטגנו על להבה נמוכה למשך 5 דקות (אתם רוצים לבשל את השמן לטעם עדין ולהימנע מטיגון הרוזמרין)
  2. שופכים בזהירות את השמן והרוזמרין לקערה קטנה, ומשאירים חלק של שמן במחבת להכנת קרוטונים
  3. הניחו לרוזמרין להתקרר לחלוטין בשמן בזמן שאתם מכינים את המרק
  4. הכנת המרק: בסיר כבד או בסיר הולנדי מחממים 2 כפות שמן זית על להבה נמוכה
  5. מוסיפים את הבצל ומטגנים 6-8 דקות, תוך כדי ערבוב עד שקיפות
  6. מוסיפים את השום ומטגנים 30 שניות עד שהוא ריחני (שימו לב לא לתת לשום להחרך)
  7. מוסיפים את ציר מרק הירקות, הכרובית, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה מלאה
  8. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שהכרובית רכה כשמנקבים במזלג
  9. הכנת הקרוטונים: מחממים את המחבת עם שמן הרוזמרין ששמרנו, על להבה בינונית
  10. מוסיפים את קוביות הלחם ומפזרים בנדיבות מלח ופלפל
  11. מטגנים 4-5 דקות כשמערבבים לעיתים קרובות, עד שהם קלויים בכל הצדדים
  12. העבירו את הקרוטונים לצלחת או לרשת להתקרר
  13. מסננים את כלי שמן הרוזמרין ומשליכים את גבעולי הרוזמרין
  14. העבירו את תכולת המרק לבלנדר או השתמשו בבלנדר מוט וערבו במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם קרמי
  15. מוסיפים עוד שמן רוזמרין לפי הטעם, וממזגים לשילוב
  16. מחזירים את המרק לסיר ומביאים לרתיחה
  17. הערה: אם המרק נראה דליל מידי, יש לבשל אותו 5-10 דקות נוספות כדי לצמצמו
  18. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל

הגשה

הגישו חם. מקשטים כל מנה במעט שמן רוזמרין, קרוטונים ומפזרים גרידת לימון. המרק יתעבה תוך מספר שעות ואז יש לדלל עם ציר מרק לפי הצורך בעת חימום מחדש. שאריות שמן הרוזמרין יישמרו במיכל אטום בטמפרטורת החדר למשך עד שבוע.

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: