חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טופו פריך עם קשיו וברוקולי

מתכון טבעוני עשיר בכל אבות המזון וטעים ||| מנה שמשלבת ירק שאוהבים, טופו מוקפץ ועשיר בטעמים ואורז ||| מנה מהירה להכנה עם טוויסט מותאם לטעם הישראלי ||| התיבול ומידת החריפת נתונה לכל אחד.ת מבלי לפגום באיזון בין מרכיבי המנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טופו וברוקולי עשיר (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (4 מנות)

להגשה

אורז או פולנטה או כוסמת

אופן הכנה

  1. במחבת בינונית או במחבת ברזל יצוק, חממו כף שמן על להבה בינונית-גבוהה עד שהיא רוחשת
  2. מתבלים את שני צידי הטופו במלח ופלפל שחור, מניחים במחבת וצורבים כ-8 דקות עד שהטופו שחום וזהוב משני הצדדים. העבירו את הטופו לצלחת.
  3. מוסיפים 1 כף שמן למחבת, ומוסיפים את אפונת הצמד. מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שלפוחיות ורק רכות, כ -3 דקות. מתבלים במלח ועוברים לקערה.
  4. מחממים במחבת את 1 כף השמן שנותרה
  5. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום, ומטגנים כ-30 שניות
  6. יוצקים פנימה את חלב הקוקוס, רוטב הסויה והדבש
  7. מבשלים 6-8 דקות תוך שמערבבים לעתים קרובות עד שהרוטב מצטמצם וצבעו מעמיק לחום כהה. הרוטב צריך להיות מאד סמיך
  8. מערבבים לתוך הרוטב את אגוזי הקשיו ומערבבים
  9. שוברים את נתחי הטופו הצרובים לחתיכות של 2-3 ס"מ וזורקים למחבת לציפוי ברוטב
  10. מסירים מהכיריים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  11. בסיר עם מים רותחים מאדים את אפונת השלג או ברוקולי
  12. סננו וערבבו בסיר עם חומץ האורז, בצל ירוק, נענע ופפריקה

הגשה

מחלקים בין צלחות את הירק המתובל (אפונה או ברוקולי), יחד עם הטופו והקשיו. מגישים עם אורז או תוספת אחרת שאוהבים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *