מתכון טבעוני עשיר בכל אבות המזון וטעים ||| מנה שמשלבת ירק שאוהבים, טופו מוקפץ ועשיר בטעמים ואורז ||| מנה מהירה להכנה עם טוויסט מותאם לטעם הישראלי ||| התיבול ומידת החריפת נתונה לכל אחד.ת מבלי לפגום באיזון בין מרכיבי המנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 300-400 גרם טופו
- 3 כפות שמן זית, ועוד לפי הצורך
- מלח
- פלפל שחור
- 300 גרם אפונת שלג (או ברוקולי, או שעועית ירוקה)
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי
- 2 שיני שום כתושות
- 350 גרם חלב קוקוס לא ממותק
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כפיות דבש או סוכר חום כהה
- 1/2 כוס קשיו קלוי
- 1 כף חומץ אורז
- 4 בצל ירוק, חתוכים ופורסים דק
- 1/4 כוס עלי נענע
- 1/2-1 כפית פפריקה
להגשה
אופן הכנה
- במחבת בינונית או במחבת ברזל יצוק, חממו כף שמן על להבה בינונית-גבוהה עד שהיא רוחשת
- מתבלים את שני צידי הטופו במלח ופלפל שחור, מניחים במחבת וצורבים כ-8 דקות עד שהטופו שחום וזהוב משני הצדדים. העבירו את הטופו לצלחת.
- מוסיפים 1 כף שמן למחבת, ומוסיפים את אפונת הצמד. מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שלפוחיות ורק רכות, כ -3 דקות. מתבלים במלח ועוברים לקערה.
- מחממים במחבת את 1 כף השמן שנותרה
- מוסיפים את הג'ינג'ר והשום, ומטגנים כ-30 שניות
- יוצקים פנימה את חלב הקוקוס, רוטב הסויה והדבש
- מבשלים 6-8 דקות תוך שמערבבים לעתים קרובות עד שהרוטב מצטמצם וצבעו מעמיק לחום כהה. הרוטב צריך להיות מאד סמיך
- מערבבים לתוך הרוטב את אגוזי הקשיו ומערבבים
- שוברים את נתחי הטופו הצרובים לחתיכות של 2-3 ס"מ וזורקים למחבת לציפוי ברוטב
- מסירים מהכיריים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- בסיר עם מים רותחים מאדים את אפונת השלג או ברוקולי
- סננו וערבבו בסיר עם חומץ האורז, בצל ירוק, נענע ופפריקה
הגשה
מחלקים בין צלחות את הירק המתובל (אפונה או ברוקולי), יחד עם הטופו והקשיו. מגישים עם אורז או תוספת אחרת שאוהבים
בתיאבון