מרק שורשים חורפי מנחם ומחמם ||| מקורו מהמטבח המזרח אירופאי בו פסטרנק הוא גם שם משפחה יהודי ||| שילוב של כרישה או לוּף או פראסה עם פרסניפ מזין ומחמם ||| אל תוותרו על התיבול בבישול ולא פחות מכך בהגשה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 3 כפות שמן זית
- 4 יחידות כְּרֵישָׁה גדולים, קצוצים לחתיכות של 1 ס"מ
- 6 גזר לבן (פסטרנק Parsnip) בינוני, קלופים וחותכים לחתיכות של 1 ס"מ
- 2 כפיות מלח
- פלפל שחור
- 1 עלה דפנה
- 1 כפית כורכום טחון
- 4 שיני שום כתושות
- 6 כוסות מים או מרק ירקות
לקישוט והגשה
- שמן זית או יוגורט או שמנת
אופן הכנה
- חממו שמן זית בסיר בעל תחתית כבדה או סיר הולנדי על להבה בינונית גבוהה
- מוסיפים קוביות הכרישה והגזר לבן ומערבבים לציפוי
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
- טגנו 10-15 דקות תוך ערבוב תדיר עד כמעט מקורמל והירקות רכים אך ללא השחמה
- מוסיפים עלה דפנה, כורכום ושום כתוש ומערבבים לציפוי
- הגבירו את הלהבה לגבוהה
- הוסיפו מים או מרק והביאו לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה לבישול של עוד 10 דקות
- טועמים המרק ומתאימים תיבול
- רסקו עם מוט בלנדר לקבלת, מרק פירה
הגשה
מזגו לצלחת מרק ותנו לכל מנה זילוף של שמן זית או יוגורט או שמנת
בתיאבון