מתכון: מרק כרישה וגזר לבן

מרק שורשים חורפי מנחם ומחמם ||| מקורו מהמטבח המזרח אירופאי בו פסטרנק הוא גם שם משפחה יהודי ||| שילוב של כרישה או לוּף או פראסה עם פרסניפ מזין ומחמם ||| אל תוותרו על התיבול בבישול ולא פחות מכך בהגשה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק כרישה וגזר לבן (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (4-6 מנות)

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 יחידות כְּרֵישָׁה גדולים, קצוצים לחתיכות של 1 ס"מ
  • 6 גזר לבן (פסטרנק Parsnip) בינוני, קלופים וחותכים לחתיכות של 1 ס"מ
  • 2 כפיות מלח
  • פלפל שחור
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית כורכום טחון
  • 4 שיני שום כתושות
  • 6 כוסות מים או מרק ירקות

לקישוט והגשה

  • שמן זית או יוגורט או שמנת

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. חממו שמן זית בסיר בעל תחתית כבדה או סיר הולנדי על להבה בינונית גבוהה
  2. מוסיפים קוביות הכרישה והגזר לבן ומערבבים לציפוי
  3. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
  4. טגנו 10-15 דקות ​​תוך ערבוב תדיר עד כמעט מקורמל והירקות רכים אך ללא השחמה
  5. מוסיפים עלה דפנה, כורכום ושום כתוש ומערבבים לציפוי
  6. הגבירו את הלהבה לגבוהה
  7. הוסיפו מים או מרק והביאו לרתיחה
  8. מנמיכים את הלהבה לבישול של עוד 10 דקות
  9. טועמים המרק ומתאימים תיבול
  10. רסקו עם מוט בלנדר לקבלת, מרק פירה

הגשה

מזגו לצלחת מרק ותנו לכל מנה זילוף של שמן זית או יוגורט או שמנת

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: