תומר והמתכונאית אריקה לוי מציעים לשבועות מתכון קנלוני מטוגן, ממולא במסקרפונה מוקצף עם נגיעות מעדן דובדבן חמוץ ושברי פיסטוק קלוי ||| מתכון חגיגי וחלבי לשבועות ||| קל להכנה ויפתיע את האורחים וגם את בני המשפחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 חבילה (250 גרם) פסטה קנלוני של REGGIA (תומר)
- 2 מכלים שמנת מתוקה 38%
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- 3 כפות אבקת סוכר + 2 כפיות
- 6 כפות סוכר חום או רגיל
- 1 מעדן דובדבן חמוץ 100% רכיבי פרי של Fruitango (תומר)
- 1/3 כוס פיסטוקים קלויים וקצוצים, לא מלוחים (אפשר קצת יותר)
- 1/2 כפית מלח
- מים
- שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה
- יש לקלות את הפיסטוק הטרי במחבת יבשה להזהבה, ולקצוץ או לשבור לשבבים
- להרתיח מים בסיר 3-4 ליטר ולהוסיף מלח
- להוסיף את הקנלוני ולבשל 1 דקה
- לסנן היטב את הקנלוני מהמים
- לחמם שמן בסיר רחב או בסוטאז'
- לטגן את הקנלוני להזהבה
- להוציא לרשת, מסננת או לצלחת עם נייר סופג
- לשים את הסוכר בצלחת עמוקה ורחבה ולגלגל בה את הקנלוני החם
- להניח בצד לצנן
- בקערה להקציף מסקרפונה, שמנת מתוקה ו-3 כפות אבקת סוכר לקציפה יציבה
- בקערה קטנה לערבב 4 כפות מעדן פרי עם 3 כפות מים רותחים
- להכניס את קציפת המסקרפונה לשקית זילוף ולמלא את צינורות הקנלוני במסקרפונה
- לטפטף בקצוות את מעדן הפרי
- לשים בצלחת את שברי הפיסטוק הקלוי ולטבול בה כל קצה של קנלוני
- הערה: מומלץ למלא בסמוך להגשה, כדי שהקנלוני ישמור על פריכות
בתיאבון