מתכון פשוט שמשמר את הטעם העדין של הברמונדי הישראלי ||| דג הברמונדי הישראלי Barramundi שנקרא גם Asian sea bassגדל בתנאי סטריליזציה מפוקחים בנגב הישראלי ||| ברמונדי ישראלי תמצאו בשוק הדגים וברשתות השיווק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 דג ברמונדי ישראלי, מנוקה היטב (1 ק"ג לערך)
- 4-5 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות עלי פטרוזיליה טריים קצוצים ו/או כוסברה או ריחן (בזיליקום)
- 3 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפות מלח
- 3 פלחי לימון
- 1/2 כוס יין לבן יבש
אופן הכנה
- מחממים תנור ל -230 מעלות
- מערבבים בכוס את השום, שמן זית, מלח ופלפל שחור
- מניחים את הדג בתבנית אפייה (פיירקס או קרמיקה עדיף)
- משפשפים את הדג בבלילת השמן
- שדרוג: יוצקים חצי מהיין על הדג
- אופים ללא כיסוי במשך 15 דקות
- מוציאים התבנית ומפזרים מעל פטרוזיליה (או כוסברה או ריחן (בזיליקום) ושארית היין
- ממשיכים לאפות עוד 5 דקות עד שהחלק העבה ביותר של הדג מתקלף בקלות
הגשה
- מעבירים הדג לכלי הגשה
- מזלפים את מיצי אפייה שנותרו בכלי הפיירקס על הדג ומקשטים עם פלחי לימון
בתיאבון