כדורי בצק שיקסימו את האורחים שלכם בכל אירוע או הזדמנות ||| בצק שמרים שיעשה את הכדורים אווריריים ונימוחים ||| מילוי השוקולד הוא קלאסי אבל אפשר להחליפו או להעשיר אותו כיד הדמיון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 600 גרם קמח
- 100 גרם סוכר
- 30 גרם שמרים טריים
- 2 ביצים XL
- 200 מ"ל חלב פושר
- 100 גרם חמאה רכה
- קורט מלח
לקיפולים
- 150 גרם חמאה רכה
למילוי
- 450 גרם שוקולד (השחר, נוטלה או מה שאוהבים)
להברשה
- 1 ביצה טרופה
שדרוג מתוק
- מעט מי סוכר או סילאן
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבב את הקמח, סוכר ושמרים לאיחוד
- נוסיף את הביצים אחת אחת, חלב וחמאה ונערבב עד לאיחוד
- הערה: יתכן ויהיה צורך בעוד מעט חלב. תרגישו את הבצק ותחליטו אם צריך
- נכסה את הקערה בניילון נצמד ונניח בצד כ-30 דקות עד הכפלת הנפח
- על משטח מקומח נרדד את הבצק לעלה בגודל 20X60 ס"מ לערך
- נמרח מהחמאה המומסת על משטח הבצק
- קיפול ראשון: נסמן את עלה בצק כך שיהיו 3 חלקים דמיוניים של 20X20 כל אחד
- נקפל את השליש הימני לשליש המרכזי
- נקפל את השליש השמאלי על שאר הבצק ונפזר את שאריות הקמח
- נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעה לערך
- קיפול שני: נוציא את הבצק מהמקרר ונרדד למשטח גדול אותו נחלק ל-4 רצועות דמיוניות
- נקפל רבע ימינה על הרבע השני מימין
- נקפל את הרבע השמאלי על הרבע השני משמאל
- נקפל את הבצק ימין על שמאל
- נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעה לערך
- קיפול שלישי: נחזור על פעולות הקיפול הראשון (שלבים 7-10 לעיל)
- קיפול רביעי: נחזור על פעולות הקיפול השני (שלבים 11-15 לעלי)
- נחלק את הבצק ל-2. חצי נשאיר עטוף במקרר
- על משטח עבודה מקומח, נרדד את מחצית הבצק שהוצאנו לעלה דק
- נמרח על כל פני הבצק שוקולד למריחה רך (אם יש צורך, חממו השוקולד במיקרוגל כדקה)
- נקפל את הבצק לשניים ואח"כ שוב לשניים לקבלת רצועה ארוכה
- נרדד את הבצק לעובי של 1/2 ס״מ לערך
- נפרוס את מלבן הבצק לרצועות ברוחב כ-5 ס״מ ואורך של 12-13 ס״מ
- נחזור על הפעולה עם שאר הבצק כך שיהיו לנו כתריסר מלבני בצק עם שוקולד בשכבות
- ניקח יחידת מלבן בצק שכבות אחד ונחתוך בו 2 חריצים על רוב אורכו כאשר נשאיר 2-3 ס"מ בקצה מחובר (נקבל 3 רצועות בצק מחוברות בקצה אחד)
- נקלע מ-3 הרצועות צמה שבקצה שלה זנב הבצק שלא חתכנו
- נגלגל את הבצק מזנב הבצק לכיוון הצמה כך שנקבל כדור שתוכו הוא זנב הבצק והמעטפת היא הצמה שעשינו
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מסדרים את כדורי על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- משאירים התבניות למשך 30 דקות לערך לתפיחה אחרונה
- מברישים ביצה טרופה מעל כל כדורי הבצק הכרוכים
- אופים במשך 15-18 דקות
- שדרוג: זילוף מעט מי סוכר או סילאן
בתיאבון