חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כדורי בצק כרוך במילוי שוקולד

כדורי בצק שיקסימו את האורחים שלכם בכל אירוע או הזדמנות ||| בצק שמרים שיעשה את הכדורים אווריריים ונימוחים ||| מילוי השוקולד הוא קלאסי אבל אפשר להחליפו או להעשיר אותו כיד הדמיון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כדורי בצק כרוך עם שוקולד (צילום דני בר)

מצרכים

לבצק

לקיפולים

  • 150 גרם חמאה רכה

למילוי

  • 450 גרם שוקולד (השחר, נוטלה או מה שאוהבים)

להברשה

  • 1 ביצה טרופה

שדרוג מתוק

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבב את הקמח, סוכר ושמרים לאיחוד
  2. נוסיף את הביצים אחת אחת, חלב וחמאה ונערבב עד לאיחוד
  3. הערה: יתכן ויהיה צורך בעוד מעט חלב. תרגישו את הבצק ותחליטו אם צריך
  4. נכסה את הקערה בניילון נצמד ונניח בצד כ-30 דקות עד הכפלת הנפח
  5. על משטח מקומח נרדד את הבצק לעלה בגודל 20X60 ס"מ לערך
  6. נמרח מהחמאה המומסת על משטח הבצק
  7. קיפול ראשון: נסמן את עלה בצק כך שיהיו 3 חלקים דמיוניים של 20X20 כל אחד
  8. נקפל את השליש הימני לשליש המרכזי
  9. נקפל את השליש השמאלי על שאר הבצק ונפזר את שאריות הקמח
  10. נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעה לערך
  11. קיפול שני: נוציא את הבצק מהמקרר ונרדד למשטח גדול אותו נחלק ל-4 רצועות דמיוניות
  12. נקפל רבע ימינה על הרבע השני מימין
  13. נקפל את הרבע השמאלי על הרבע השני משמאל
  14. נקפל את הבצק ימין על שמאל
  15. נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעה לערך
  16. קיפול שלישי: נחזור על פעולות הקיפול הראשון (שלבים 7-10 לעיל)
  17. קיפול רביעי: נחזור על פעולות הקיפול השני (שלבים 11-15 לעלי)
  18. נחלק את הבצק ל-2. חצי נשאיר עטוף במקרר
  19. על משטח עבודה מקומח, נרדד את מחצית הבצק שהוצאנו לעלה דק
  20. נמרח על כל פני הבצק שוקולד למריחה רך (אם יש צורך, חממו השוקולד במיקרוגל כדקה)
  21. נקפל את הבצק לשניים ואח"כ שוב לשניים לקבלת רצועה ארוכה
  22. נרדד את הבצק לעובי של 1/2 ס״מ לערך
  23. נפרוס את מלבן הבצק לרצועות ברוחב כ-5 ס״מ ואורך של 12-13 ס״מ
  24. נחזור על הפעולה עם שאר הבצק כך שיהיו לנו כתריסר מלבני בצק עם שוקולד בשכבות
  25. ניקח יחידת מלבן בצק שכבות אחד ונחתוך בו 2 חריצים על רוב אורכו כאשר נשאיר 2-3 ס"מ בקצה מחובר (נקבל 3 רצועות בצק מחוברות בקצה אחד)
  26. נקלע מ-3 הרצועות צמה שבקצה שלה זנב הבצק שלא חתכנו
  27.  נגלגל את הבצק מזנב הבצק לכיוון הצמה כך שנקבל כדור שתוכו הוא זנב הבצק והמעטפת היא הצמה שעשינו
  28. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  29. מסדרים את כדורי על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  30. משאירים התבניות למשך 30 דקות לערך לתפיחה אחרונה
  31. מברישים ביצה טרופה מעל כל כדורי הבצק הכרוכים
  32. אופים במשך 15-18 דקות
  33. שדרוג: זילוף מעט מי סוכר או סילאן

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *