מתכון: אספרגוס ברוטב חרדל

ירק האַסְפָּרָגוֹס Asparagus הוא חגיגה קולינארית של האביב באירופה ובכלל ||| משייכים לירק בעל הצורה הפאלית גם תכונות של אפרודיזיאק Aphrodisiac מעורר חשק מיני ||| למטיילים באביב ביער השחור מומלץ לטייל לאורך דרך האספרגוס ||| עוד על האספרגוס תמצאו כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

אספרגוס טרי (צילום דני בר)

מצרכים

  • 1 חבילת אספרגוס
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 1 פלפל אדום חריף קטן, קצוץ דק
  • חופן שקדים שלמים

לרוטב

אופן הכנה

  1. מרתיחים סיר מים וחולטים את האספרגוס 2 דקות
  2. מעבירים את האספרגוס לקערה עם מי קרח
  3. במחבת עם קצת שמן זית, קולים את השקדים
  4. קוצצים גס את השקדים
  5. הכנת הרוטב: בקערה מערבבים עם בלנדר מוט, את מצרכי הרוטב. הערה" אפשר להוסיף עוד קצת לימון לרוטב, כדי שיהיה מעט יותר נוזלי (המרקם צריך להיות כמו איולי)
  6. פורסים את האספרגוס לאורך לרצועות ארוכות
  7. מסדרים את רצועות האספרגוס בצורת מניפה על צלחת
  8. מפזרים מעל מעט מלח גס
  9. שופכים מעל את רוטב החרדל
  10. מפזרים מעל את השמיר, פלפל חריף, בצל ושקדים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *