קינוח אלגנטי שמשלב בין קלאסיקה צרפתית כפרית לבין טכניקה מתוחכמת יותר ||| הבסיס הוא טארט פריך, בדרך כלל בצק עשיר בחמאה שנותן מרקם עדין אך יציב שמעליו מניחים שכבה של תפוחי עץ ||| מה שמייחד את הטארט הזה הוא שכבת ה"ברולה" – סוכר דק המפוזר מעל, שנשרף באמצעות ברנר או חום גבוה עד שנוצרת מעטפת קרמל דקה, קשה ונשברת בנגיעה, בדיוק כמו בקלאסיקת הקרם ברולה ||| השילוב של התפוחים הרכים והעסיסיים עם הקריספיות המתקתקה של הקרמל נותן משחק מרקמים מרשים – פריכות מול רכות, קרמיות מול קראנצ' ||| זה קינוח שמדבר לשני עולמות: מצד אחד עוגת תפוחים ביתית וחמימה, ומצד שני טכניקה של פטיסרי צרפתי יוקרתי ||| עוגה שמתאימה גם לאירוח חגיגי, בעיקר כשהוא מוגש חמים מעט, כך שהריחות של תפוחי עץ מקורמלים וקראסט הקרמל עוד מתפצחים ברגע ההגשה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 20)
לבצק
- 200 גרם קמח
- 25 גרם קמח שקדים
- 75 גרם אבקת סוכר
- קמצוץ מלח
- 125 גרם חמאה קרה
- 2 חלמוני ביצים L
- 30 מ"ל מים
למלית תפוחים
לקרם ברולה
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם סוכר
- 8 חלמוני ביצים L
- מעט וניל
לקישוט
- 50 גרם סוכר
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: במְעַבּד מזון מערבבים את הקמח, קמח שקדים, אבקת סוכר ומלח
- חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומוסיפים לתערובת הקמחים. מעבדים בפולסים עד קבלת תערובת פירורית
- מוסיפים את חלמוני הביצים עם מים ומעבדים עד קבלת כדור בצק
- עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר כחצי שעה
- מחממים תנור ל- 165 מעלות
- הכנת המלית: בתבנית אפייה מערבבים את קוביות תפוחי העץ עם הסוכר
- מכניסים לתנור ואופים כ- 20 דקות, עד קבלת גוון מעט מקורמל
- מצננים את תפוחי העץ האפויים ומוסיפים את הברנדי והווניל ומערבבים
- הרכבת הפאי: מרדדים את הבצק לעיגול גדול בקוטר התבנית ובעובי של חצי ס"מ לערך
- פורשים את הבצק בתוך התבנית. מקפידים שהבצק יהיה צמוד לתבנית ולא יהיו כיסי אוויר בין הבצק לתבנית
- חותכים עם סכין את קצוות הבצק הבולטים מעל גובה התבנית
- שמים את התבנית עם הבצק בתנור ואופים 20 דקות עד השחמה קלה
- שופכים את תפוחי-העץ על הבצק ומהדקים על התחתית
- מורידים טמפרטורת התנור ל- 120 מעלות
- הכנת שכבת הברולה: בקערת מיקסר מערבבים את השמנת מתוקה, סוכר, חלמוני ביצים ווניל לקבלת בלילה אחידה
- מוזגים את בלילת הברולה על שכבת תפוחי-העץ
- מכניסים את הפאי לתנור ואופים עד להתייצבות הקרם
- מוציאים מהתנור מצננים מעט ומעבירים את חום התנור ל- 180 מעלות
- בוזקים את הסוכר על הקרם ברולה כך שיהיה בשכבה אחידה
- מחזירים לתנור למספר דקות עד קבלת גוון ענברי עדין
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…