לפתיחת עונת האבוקדו בישראל, מגישה חקלאי גרנות, מתכון חגיגי, צבעוני ומלא טעמים ||| מנה שמשלבת את האבוקדו הישראלי הטרי שזה עתה נקטף, עם עוף עסיסי ותיבול רענן ||| מתכון שמזמין את הצרכנים ליהנות מחוויית בישול קלה, מהירה, צבעונית ובריאה שמכניסה את האבוקדו למרכז הצלחת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 4 טורטיות
- 2 אבוקדו מוכן לאכילה חקלאי גרנות
- 1 כוס גרגרי תירס
6 עגבניות שרי חצויות - 1 כוס שעועית שחורה, מבושלת ומסוננת
- 2 יחידות חזה עוף
- 4 עלי חסה
- 1 פִּלְפֵּל אדום ו/או צהוב חתוך לקוביות
- ½ בצל סגול קטן קצוץ דק
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה או חריפה, מה שאוהבים
- קורט מלח
- קורט פִּלְפֵּל שחור גרוס
להגשה
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מסדרים את הטורטיות בצלוחיות עמוקות, מניחים בתבנית ואופים בתנור כ-10 דקות
- מוציאים את הטורטיות האפויות ומצננים
- בקערה רחבה מערבבים את שמן הזית, פפריקה, מלח ופלפל שחור
- מכניסים את נתחי חזה העוף ומערבבים עד שהם נעטפים בתערובת
- במחבת פסים צורבים היטב את העוף במשך כ- 5 דקות מכל צד, עד לקבלת פסי צריבה יפים משני הצדדים
- מצננים וחותכים לקוביות
- מרפדים כל טאקו בעלה חסה
- מפזרים על כל סירת עלה חסה קוביות עוף, קוביות פלפל, קוביות אבוקדו, תירס, שכבה נוספת של קוביות עוף, חצאי עגבניות שרי ובצל סגול
- מגישים עם סחיטה נדיבה של לימון ליים ומפזרים טבעות פלפל חלפיניו בצד לאוהבי החריף.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…