בייגל בייגל משיקה את הדור הבא של הבייגלה עם "רולים" ||| מתכונים יצירתיים של אור בן-ימין ||| מלוח וגם מתוק. 3 שילובים מיוחדים ||| למתכונים המשך <<<
רולים במילוי מפתיע
מצרכים
- מארז בייגלה רולים
- 2 מארזי גבינת שמנת 24% שומן
- 2 כפות של עירית קצוצה
- חופן של עגבניות מיובשות
- 1 כפית שטוחה מלח ים עם תבלינים
אופן ההכנה
- חיתכו קצה של כל רול בייגלה
- בקערה ערבבו את העירית, העגבניות המיובשות, המלח וגבינת השמנת
- מלאו כל בייגלה בתערובת הגבינה (לא חובה למלא. גם לטבול זה טעים)
- הצעת הגשה –הניחו ירקות חתוכים לצד הרולים.
כדורי שוקולד עם הפתעה מלוחה מתוקה
מצרכים
- 250 גר' ביסקווטים
- 100 גרם שוקולד מריר
- מארז בייגלה רולים
- 3/4 כוס חלב
- 100 גר' חמאה מומסת
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1 כף תמצית וניל
- ממרח שוקולד
אופן ההכנה
- נחתוך קצה של כל רול ונמלא בממרח שוקולד
- במעבד מזון או בעזרת מערוך נשבור את הביסקוויטים לחתיכות קטנות ונניח בקערה
- בסיר קטן מביאים לרתיחה (על אש נמוכה) את החלב, הסוכר והשוקולד המריר (נערבב מדי פעם כדי שהשוקולד לא ישקע בתחתית ויישרף)
- נמיס את החמאה במיקרו בפולסים של 10 שניות עד שהיא נמסה ונוסיף לסיר יחד עם תמצית הווניל ואבקת הקקאו
- אל קערת הביסקוויטים נמזוג את התערובת הרטובה ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה
- ניקח חופן מהתערובת ונניח במרכזה את הבייגלה הממולא, נכדרר לכדור, נגלגל בקוקוס או נצפה בשוקולד
- נכניס למקרר עד להגשה
עוגת מוס שוקולד עם קישוט מפתיע
מצרכים
- 2 מיכלים (סה"כ 500 סמ"ק) שמנת מתוקה 38% שומן
- 200 גרם שוקולד מריר
- מארז בייגלה רולים
- ממרח חמאת בוטנים
- 4 כפות אבקת סוכר
- שוקולד למריחה
אופן ההכנה
- שברו אל קערה את השוקולד המריר
- שפכו 200 מ"ל שמנת מתוקה אל סיר והניחו על אש קטנה, הסירו מהאש לאחר שמתחילים להופיע בועות והתערובת רותחת
- שפכו את תערובת השמנת החמה אל קערת השוקולד המריר והמתינו 2 דקות (חום השמנת ממיס את השוקולד ומקצר לנו את העבודה)
- ערבבו עד שמתקבלת תערובת חלקה וכל השוקולד נמס
- את תערובת השוקולד הניחו בצד והמתינו לפחות שעתיים עד שהיא מתקררת
- לאחר שעתיים נכין את הקצפת – אל תוך המיקסר נשפוך את שאר השמנת המתוקה (300 מיל) ונקציף במהירות גבוה, תוך כדי הוספת אבקת הסוכר. טיפ – הוסיפו כף סוכר כל חצי דקה, עד שמתקבלת קצפת יציבה
- נאחד בין התערובות – נוסיף את הקצפת ב-3 חלקים אל תערובת השוקולד (כל פעם 1/3) ונקפל עד לקבלת תערובת מוס אחידה
- נמזוג את תערובת המוס לתבנית קפיצית, נשטח ונכניס למקפיא לשעתיים לפחות (עד שהקרם יציב)
- נחתוך את הקצה של הרולים ונמלא בממרח חמאת בוטנים (טיפ – חממו את הממרח בוטנים בקערה ושפכו אל שקית זילוף)
- נדביק את הרולים הממולאים סביב העוגה – בעזרת ממרח בוטנים/ ממרח שוקולד שישמש כדבק המחבר בין הרולים לעוגה, נקשור בסרט ונכניס למקפיא לשעתיים לפחות.