מתכונים שיעזרו לכם להעביר את הזמן עם הילדים ||| דרך נהדרת להעביר את זמן הבילוי הכפוי בבית ||| קינוחים מתוקים פשוטים להכנה שכולם אוהבים ||| מתכונים באדיבות מחלקת התזונה של Teka ||| בישקוטי עם בראוניס טבעוניים, קרפ ביתי ועוגיות ג'ינג'ר וקינמון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
קרפ ביתי
מצרכים
- 3 חלמוני ביצה L (הצהוב של הביצה)
- 180 סמ"ק חלב
- 180 סמ"ק מים
- 125 גרם קמח
- 20 גרם שמן זית עדין
- 3 כפות סוכר
- מעט מלח
- שמן לשימון המחבת
אופן הכנה
- הכניסו את כל המצרכים לקערה גדולה
- בחשו במשך 1-2 דקות, עד לקבלת בלילה אחידה בעלת מרקם חלק וללא גושים
- כסו את הבלילה והניחו אותה בצד למשך כ- 30 דקות
- שמנו את המחבת בעזרת מעט שמן ומזגו חלק מהבלילה, עד כיסוי תחתית המחבת אבל לא עבה מידי. קרפ אמור להיות דק.
- כאשר הקרפ מקבל צבע חום מוזהב, הפכו אותו לצדו השני בעזרת מרית
- כאשר הקרפ מוכן, הוציאו אותו מהמחבת
- חזרו על הכנת הקרפ עד לסיום הבלילה או עד שתכינו את הכמות הרצויה
הצעת הגשה
הגישו לצד פירות יער ופזרו אבקת סוכר.
בישקוטי עם בראוניס טבעוניים
מצרכים
בצק
- 150 גרם קמח
- 75 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 40 גרם אבקת קקאו
- 50 גרם אגוזי מלך טחונים
- 30 גרם אבקת סוכר
- 5 גרם מלח
- 3 גרם סודה לאפייה
בלילה
- 100 סמ"ק מים
- 10 גרם קמח
- 10 גרם שמן חמניות
- 2 גרם שמרים
- 10 גרם קורנפלור
- 10 גרם שמן זית עדין
- חצי כוס סוכר חום
אופן הכנה
- בלילה: לערבב את הקמח, קורנפלור ושמרים
- הוסיפו את המים בהדרגה, בכל פעם מעט ובסוף את השמן חמניות
- לאחר קבלת מרקם אחיד הניחו את התערובת הנוזלית למשך כ-5 דקות
- הוסיפו סוכר חום ואת שמן הזית ובחשו היטב, עד לקבלת מרקם אחיד
- ערבבו את מצרכי הבצק בקערה נפרדת עד קבלת עיסה אחידה
- הוסיפו את הבלילה, בכל פעם מעט, וצרו את הבצק
- שטחו את הבצק על נייר אפייה בצורת מלבן גדול
- אפו את הבצק בתנור בחום 150ºC למשך כ-35 דקות
- הוציאו את המגש מהתנור והניחו אותו בצד למשך כ-10 דקות, בכדי שיתקרר
- חתכו בעזרת סכין פרוסות בגודל של כ-2 ס"מ, כך שיתקבלו בערך כ-12 יחידות
- הניחו את הפרוסות על נייר האפייה והחזירו אותן לאפייה נוספת למשך כ-15 דקות
- הפכו את הפרוסות 2 פעמים נוספות (בכל פעם יש לאפות אותן למשך כ-15 דקות) עד שהן יהיו מוכנות לחלוטין. הפרוסות חייבות להיות קראנצ'יות.
- קררו את הפרוסות ואחסנו אותן בצנצנת או בכל מיכל אחר המיועד למזון.
עוגיות ג'ינג'ר וקינמון
מצרכים (ל-24 יחידות)
- 400 גרם קמח תופח
- 150 גרם שמן זית עדין
- חצי כוס סוכר חום
- 1 ביצה L
- 80 גרם דבש
- 2 כפיות קינמון
- 1 כפית אבקת ג'ינג'ר
אופן הכנה
- ערבבו את הסוכר החום עם שמן הזית העדין עד לקבלת תערובת חלקה
- הוסיפו ביצה ודבש, וערבבו פעם נוספת לקבלת מסה במרקם אחיד
- ערבבו קמח, אבקת ג'ינג'ר וקינמון בקערה נפרדת לקבלת תערובת אחידה
- הוסיפו תערובת הקמח למסה בשלושה חלקים תוך ערבוב עד לקבלת בצק אחיד
טיפ: אין ללוש בחוזקה. הבצק חייב להיות חלק
5. עטפו את הבצק והניחו אותו במקפיא למשך כ-15 דקות
6. רדדו את הבצק בעזרת מערוך, עד קבלת בצק בעובי 5-6 ס"מ
- חתכו את העוגיות באמצעות תבניות וצורות לבחירתכם
- יש לאפות במשך כ-15 דקות בחום של 180º עד שהעוגיות יקבלו צבע חום מוזהב
- הניחו אותן בקירור וקשטו בעזרת אבקת סוכר או שוקולד לבן.
בתיאבון
2 Responses
האם אפשר גם ג’ינג’ר קפוא ( קוביות של דורות) נ אם כן, כמה?
בהחלט אפשר באותה כמות שבמתכון