האביב כבר בפתח וזהו זמן נהדר להתפנק בקינוח ||| קינוח שמבוסס על מיץ פירות הדר סחוט טבעי של פרימור ||| מוגש בשילוב עם בלוג האוכל "גבישס" – שתי שכבות של בסיס פריך ומעל קרם תפוזים ||| מומלץ להגיש לצד כוס מיץ פירות הדר, ביס אחד ועוד אחד וזה נגמר ||| המתכון בהמשך <<<
מצרכים (לכ-16 ריבועים, בתבנית 20 על 20 ס"מ)
לבסיס
- 1 כוס קמח
- ¼ כוס סוכר חום או לבן
- קורט מלח
- 75 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (¾ חבילה) או 50 גרם שמן זית עדין
למלית
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 2 ביצים
- 1/2 כוס מיץ פירות הדר סחוט של "פרימור"
- ¼ כוס קוקוס טחון
- 2 כפות קמח
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית אבקת אפיה
אופן הכנה
פירורי הבצק:
-
- שמים בקערה קמח, מלח וסוכר, מערבבים
- מוסיפים את החמאה הקרה או שמן הזית לתערובת הקמח
- משפשפים את התערובת בין הידיים עד שנוצרים פירורים (אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או בפוד פרוססור, התהליך לוקח 2 דקות)
- מעבירים את הפירורים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן
- משטחים את הפירורים עם הידיים
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ל-15 דקות
- בזמן האפיה, שמים בקערה את הביצים וטורפים, מוסיפים מיץ פירות הדר ומערבבים
- מוסיפים סוכר, קמח, אבקת אפייה, מלח וקוקוס, ומערבבים לבלילה אחידה (הבלילה תהיה נוזלית) ומניחים בצד
- מוציאים את התבנית מהתנור (לא לכבות את התנור)ֿ
- שופכים את בלילת הביצים על הבצק (כשהבצק חם) ומחזירים את התבנית לתנור
- אופים 20 דקות
- מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים כשעה
- חותכים ל-16 ריבועים
- מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
מאחסנים את הריבועים בשכבה אחת, בכלי אטום עד 3 ימים.
בתיאבון