מה אפשר לעשות מדגים שיהיו טעימים ומוגשים כמו תחליף בשר ||| מתכון לקציצות דג לברק עשירות וטעימות ||| שוורמה מדג דניס בפיתה או לאפה ||| 2 מתכונים פשוטים וטעימים במיוחד לאוהבי דגים ||| המתכונים וכל הפרטים בהמשך…
קציצות דגים אפויות עם סלט קינואה
מרכיבים
לדג
- 1 ק"ג דג לברק טחון
- ראש שום
- 1 חבילת כוסברה
- 2 בצלים בינוניים
- שמן זית
- לימון, אריסה, מלח ופלפל
- עלי רוקט
- לימון
לקינואה
- 1 כוס קינואה שטופה
- 1/2 ק"ג עגבניות שרי קצוצות
- 2 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית שמן זית
- לימונים
- צרור כוסברה קצוץ
- אגוזי מלך קצוצים
- בצל ירוק קצוץ
- טחינה
- שום כתוש
אופן הכנה
- מחממים בסיר שמן זית
- מוסיפים הקינואה ומערבבים
- מוסיפים המים ומביאים לרתיחה
- מבשלים על אש נמוכה, כשהסיר מכוסה, כ-20 דקות
- מקררים הקינואה ומוסיפים את אגוזי המלך, צרור הכוסברה, בצל ירוק, עגבניות שרי, שמן זית והרבה לימון
- מכינים טחינה ממים קרים וטחינה גולמית, ומתקנים טעם עם מלח, פלפל, מיץ מלימון ושום כתוש
- מערבבים את הדג הטחון עם כל הרכיבים בקערה ומניחים לנוח כחצי שעה בקירור
- יוצרים "קבבים" מהעיסת דג המתובל
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים מכל צד מעט על מנת לסגור הטעמים והנוזלים בתוך הקציצות
- מסדרים הקבבים הצרובים, בתבנית מרופדת בנייר אפיה
- אופים בחום גבוה כ-10 דקות
הצעת הגשה
לסדר מצע קינואה על צלחת ומעליו להניח 3 קציצות אפויות. יוצקים הטחינה מעל
שוורמה דג
מרכיבים
- 1 פילה דניס
- צרור כוסברה
- 2 עגבניות
- שמן זית
- תבלין קארי
- תבלין שווארמה
- מלח
- 1 כוס טחינה גולמית
- 3 שיני שום
- 1 לימון
- 2 כפות סלק
- פלפל ירוק חריף
לטורטיה
- 300 גרם כוסמת ירוקה שהושרתה לפחות 3 שעות
- 25 כוסות מים
- 1 כפית מלח
אופן הכנה
- מורחים הדג בשמן זית, תבלין קארי, תבלין שווארמה ומלח
- אופים הדג בתנור מכוסה בנייר כסף כ-15 דקות
- פותחים הנייר כסף וממשיכים בעוד 5 דקות אפיה
- חותכים הפילה לחתיכות קטנות
- בצלחת נפרדת קוצצים הכוסברה
- מגרדים עגבניה אחת ואת השניה חותכים לקוביות קטנות
- מכינים הטחינה במעבד מזון עם מים קרים, שום, לימון וסלק מבושל
- מכינים את מרכיבי הטורטייה במעבד מזון עד קבלת מרקם אחיד
- מכינים קציצות מהמחית טורטיה ומטגנים
- מורחים טחינה על הטורטיה, מפזרים חתיכות דג
- מוסיפים פלפל ירוק ואת סלט העגבניות והכוסברה
- מגלגלים ללאפה
בתיאבון