חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קציצות דגים ושוורמה דגים

מה אפשר לעשות מדגים שיהיו טעימים ומוגשים כמו תחליף בשר ||| מתכון לקציצות דג לברק עשירות וטעימות ||| שוורמה מדג דניס בפיתה או לאפה ||| 2 מתכונים פשוטים וטעימים במיוחד לאוהבי דגים ||| המתכונים וכל הפרטים בהמשך…

קבב דגים מתובלים (צילום דני בר)

קציצות דגים אפויות עם סלט קינואה

מרכיבים

לדג

  • 1 ק"ג דג לברק טחון
  • ראש שום
  • 1 חבילת כוסברה
  • 2 בצלים בינוניים
  • שמן זית
  • לימון, אריסה, מלח ופלפל
  • עלי רוקט
  • לימון

לקינואה

  • 1 כוס קינואה שטופה
  • 1/2 ק"ג עגבניות שרי קצוצות
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית שמן זית
  • לימונים
  • צרור כוסברה קצוץ
  • אגוזי מלך קצוצים
  • בצל ירוק קצוץ
  • טחינה
  • שום כתוש

אופן הכנה

  1. מחממים בסיר שמן זית
  2. מוסיפים הקינואה ומערבבים
  3. מוסיפים המים ומביאים לרתיחה
  4. מבשלים על אש נמוכה, כשהסיר מכוסה, כ-20 דקות
  5. מקררים הקינואה ומוסיפים את אגוזי המלך, צרור הכוסברה, בצל ירוק, עגבניות שרי, שמן זית והרבה לימון
  6. מכינים טחינה ממים קרים וטחינה גולמית, ומתקנים טעם עם מלח, פלפל, מיץ מלימון ושום כתוש
  7. מערבבים את הדג הטחון עם כל הרכיבים בקערה ומניחים לנוח כחצי שעה בקירור
  8. יוצרים "קבבים" מהעיסת דג המתובל
  9. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים מכל צד מעט על מנת לסגור הטעמים והנוזלים בתוך הקציצות
  10. מסדרים הקבבים הצרובים, בתבנית מרופדת בנייר אפיה
  11. אופים בחום גבוה כ-10 דקות

הצעת הגשה

לסדר מצע קינואה על צלחת ומעליו להניח 3 קציצות אפויות. יוצקים הטחינה מעל

שוורמה דג

מרכיבים

  • 1 פילה דניס
  • צרור כוסברה
  • 2 עגבניות
  • שמן זית
  • תבלין קארי
  • תבלין שווארמה
  • מלח
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 3 שיני שום
  • 1 לימון
  • 2 כפות סלק
  • פלפל ירוק חריף

לטורטיה

  • 300 גרם כוסמת ירוקה שהושרתה לפחות 3 שעות
  • 25 כוסות מים
  • 1 כפית מלח

אופן הכנה

  1. מורחים הדג בשמן זית, תבלין קארי, תבלין שווארמה ומלח
  2. אופים הדג בתנור מכוסה בנייר כסף כ-15 דקות
  3. פותחים הנייר כסף וממשיכים בעוד 5 דקות אפיה
  4. חותכים הפילה לחתיכות קטנות
  5. בצלחת נפרדת קוצצים הכוסברה
  6. מגרדים עגבניה אחת ואת השניה חותכים לקוביות קטנות
  7. מכינים הטחינה במעבד מזון עם מים קרים, שום, לימון וסלק מבושל
  8. מכינים את מרכיבי הטורטייה במעבד מזון עד קבלת מרקם אחיד
  9. מכינים קציצות מהמחית טורטיה ומטגנים
  10. מורחים טחינה על הטורטיה, מפזרים חתיכות דג
  11. מוסיפים פלפל ירוק ואת סלט העגבניות והכוסברה
  12. מגלגלים ללאפה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *