לכבוד יום השוקולד הבינלאומי שחל מחר – 7 ליולי ||| משומשו והשפית אביגיל מייזליק מציעים מתכון חלומי לפאי שוקולד טבעוני ||| פאי שוקולד טבעוני במילוי גבינת נוגט עם קראנצ' אגוזים וקרמל ||| מתכון קל להכנה, מכיל ממרחי גבינות טבעוניות בסגנון שמנת של משומשו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 2 כוסות קמח
- 4 כפות קקאו
- 1/3 כוס שמן קוקוס או שמן זית עדין
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות מים
למלית
- 2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (400 גרם)
- 1/2 כוס שמנת פרווה
- 100 גרם אבקת נוגט
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפיות מיץ לימון טרי
לציפוי
- 100 גרם אגוזי לוז
- 1/2 כוס סוכר
אופן הכנה
להכנת הבצק
- מערבבים יחד את הקמח, הקקאו והסוכר עם השמן עד לקבלת פירורים אחידים
- מוסיפים את המים ומעבדים לכדור בצק
- מעבירים למקרר לחצי שעה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ ומשטחים בתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ
- דוקרים מעט בעזרת מזלג, מצפים בניר כסף ומניחים קטניות למשקולת
- אופים למשך 15 דקות
- מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5 דקות
- מוציאים ומצננים מהתנור
- אופים את אגוזי הלוז למשך 5-6 דקות, עד שהם מזהיבים
- מוציאים מהתנור ומצננים
להכנת הציפוי
- במחבת ממיסים את הסוכר לקרמל
- קולפים את אגוזי הלוז, קוצצים גס ומוסיפים לקרמל
- מערבבים עד להמסה של הקרמל ויוצקים על נייר אפיה משומן
- מצננים וקוצצים גס
להכנת המלית
- שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד
- טועמים ומאזנים מתיקות לפי הצורך
- מעבירים את המלית לשק זילוף עם פיה חלקה
- מזלפים עיגולים של המלית בצורה נאה על הבצק
- מפזרים מעל המלית את פירורי קראנצ' האגוזים
- מעבירים למקרר עד להגשה. ניתן גם להקפיא
בתיאבון