מתכון של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| עוגת גבינה קלה להכנה ועם טעם של פעם ||| תוספת קרם יכולה לשדרג את העוגה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
ספר המתכונים של אביבה
לפני כעשור, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר וזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקור המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
העוגות של ז'נט
ז'נט, אימי ז"ל, היתה ידוע בקרב כל השכנים בשיכון עממי, רמתיים, כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות – פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד).
עוגת גבינה עשירה
מצרכים (תבנית 26)
- 6 ביצים L מופרדות
- 750 גרם גבינה לבנה 9%
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות קורנפלור
- 2 כפות קמח שטוחות
- 5 כפות פודינג וניל
- חצי מיכל שמנת מתוקה
- 1.5 כוס סוכר
אופן הכנה
-
- להפריד 6 ביצים (חלבונים וחלמונים לחוד)
- בקערה לערבב חלמונים (הצהוב), גבינה לבנה ותמצית וניל
- להוסיף קורנפלור ושתי כפות קמח שטוחות
- להקציף פודינג וניל עם חצי מיכל שמנת מתוקה וחצי כוס סוכר
- לקפל לתוך קערת הגבינה
- להקציף את החלבונים עם כוס סוכר
- גם לקפל לתוך קערת הגבינה
- לאפות בתנור חם 200 מעלות, 15 דקות
- להוריד הטמפרטורה ל-160 מעלות ולהמשיך לאפות במשך שעה
- אפשר לשדרג עם קצפת מעל ולקשט עם מעט ריבה אדומה ועלה נענע
בתיאבון