לקראת חג השבועות, כרמית מציעה מתכון מפנק לשולחן החג ||| עוגת גבינה עם שוקולד לבן ואוכמניות ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<
מצרכים (תבנית עגולה 26)
לקרמבל עוגיות חמאה
- 300 גרם קמח
- 200 גרם חמאה או 130 גרם שמן זית
- 100 גרם אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל איכותית
- 1 ביצה
למלית גבינה ושוקולד לבן
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
- 250 גבינת שמנת 30%
- 150 גרם סוכר
- כפית מחית וניל
- 14 גרם ג'לטין
- 50 גרם מים
- 3 חפיסות שוקולד לבן של כרמית
- 150 גרם שמנת מתוקה
- 500 גרם שמנת מתוקה
- מלית אוכמניות/ ריבת אוכמניות מוכנה לשימוש כ- 350 גרם
אופן הכנה
קרמבל עוגיות חמאה
- במעבד מזון שמים יחד קמח, חמאה וסוכר ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים
- מוסיפים את הביצה והווניל ומעבדים עד קבלת בצק אחיד (יש להיזהר שלא לעבד את הבצק יתר על המידה )
- מרדדים את הבצק לעובי אחיד של 1 ס"מ
- אופים בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות למשך 15-20 דקות
- מצננים וטוחנים במעבד מזון שוב
- מחלקים את הקרמבל ל- 2 קערות. באחת שמים 3/4 מהכמות ובשניה את הרבע הנותר
- מחממים 50 גרם חמאה ומוזגים לקערה שבה הכמות הגדולה של הקרמבל
- מערבבים היטב ומהדקים לתחתית של תבנית בקוטר 26
מוס הגבינה
- משרים את הג'לטין במים
- בקערה שוברים את השוקולד הלבן, מרתיחים 150 מ"ל שמנת מתוקה ומוזגים על השוקולד
- מחכים דקה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת קרם שוקולד חלק ומבריק
- בקערה גדולה שמים יחד גבינות, סוכר ווניל
- מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה וחלקה
- מחממים את הג'לטין במיקרו רק עד שנמס כליל ( 20 שניות לערך) ומערבבים אותו לשוקולד
- לאחר מכן את השוקולד מקפלים למסת הגבינות
- מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה ומקפלים למסת הגבינות
- יוצקים את המסה המוכנה על הקרמבל חמאה ומעבירים לקירור של 5 שעות לפחות
מלית אוכמניות וקישוט
- לוקחים קערה קטנה שמים אותה הפוכה על העוגה
- מפזרים את הכמות הקטנה של הקרמבל מסביב
- מרימים את הקערה בעדינות ומסדרים מעל את מלית האוכמניות
בתיאבון